Böyle Ayrılık Nedeni Görülmedi! 15 Günlük Evli Çift Patates Soğan Yüzünden Ayrıldı

Böyle Ayrılık Nedeni Görülmedi! 15 Günlük Evli Çift Patates Soğan Yüzünden Ayrıldı

İstanbul'da 15 günlük evli çift örf ve adet gereği ailece birbirlerine yemeye gitti. Toptancılık işiyle uğraşan Gelin'in babası Yemeğe giderken damadın ailesinin evine hediye olarak patates ve soğan götürdü. Aileler arasında Bu durumun krizine neden olması sonucu 15 günlük evli çift soluğu mahkemede aldı.

Gündem Haberleri - 2018-09-17 10:34:27

İstanbul'da 15 günlük evli çift örf ve adet gereği ailece birbirlerine yemeye gitti.  Toptancılık işiyle uğraşan Gelin'in babası Yemeğe giderken damadın ailesinin evine hediye olarak patates ve soğan götürdü. Aileler arasında Bu durumun krizine neden olması sonucu 15 günlük evli çift soluğu mahkemede aldı.

İstanbul'da yaşayan İ.K. ve E.K. çifti bir süredir devam eden birlikteliklerini 31 Ekim 2014 tarihinde nikahla taçlandırdı. Fakat birbirini çok severek evlenen çiftin evlilikleri sadece 15 gün sürdü. İddiaya göre çift evlendikten sonra örf ve adet gereği gelinin Ailesi damadını ailesinin evine yemeğe gitti. Gelinin babası patates ve soğan toptancılığı ile uğraştığı için damadın ailesinin evine giderken yanında pirinç, patates ve soğan hediye olarak götürdü.

DAMADIN AİLESİ KRİZ ÇIKARDI
Damadın Ailesi ise bu durumun sorunu haline getirerek geline ve gelinin ailesine, ‘Bize bu güne kadar siz mi baktınız, kaç yıldır siz mi bize bakıyorsunuz?'  gibi ifadeler kullandı. Bununla da yetinmeyen aile patates ve soğanları kapının önüne fırlatırken kocası Kapının kilidini değiştirdi. Gelin ise birkaç günlüğüne ortamın yatışması için babasının evine gitti. Fakat eşinin yanına geri döndüğünde Kapının kilidini değiştirilmiş olduğunu gördü. Talihsiz geline görümcesi ise, ‘Bu iş bitti, evine git' dedi.

“SUDAN SEBEPLERLE HUZURSUZLUK ÇIKARIYOR”
Yaşanan bu sorunların ardından taraflar Anadolu aile mahkemesine şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı ve birbirinden maddi ve manevi tazminat talep etti. Mahkemeye dava dilekçesi sunan Gelin İ.K.  eşinin sudan sebeplerle huzursuzluk çıkardığını, öfke kontrolü probleminin olduğunu kendisine ekonomik şiddet uyguladığını iddia etti. Genç kadın eşinin ve kız kardeşinin baskısı altında kaldığını belirterek, adet Gereği babasının Eve getirdiği patates, soğan ve pirinç çorbasının dışarıya fırlattıklarını anlattı.

KADINA 15 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK
Çekişmeli boşanma davası Yaklaşık 4 yıl sürerken evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı gerekçesi ile mahkeme çiftin boşanmasına karar verdi. Diğer yandan mahkeme erkek tarafının kadına 5000 lira maddi 10 bin lira manevi olmak üzere toplamda 15 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

 

 

 

 

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER