Son Dakika! Bakan Duyurdu: Zincir Marketler 2,5 Ay Süre ile İndirime Gidecek

Son Dakika! Bakan Duyurdu: Zincir Marketler 2,5 Ay Süre ile İndirime Gidecek

Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan enflasyon oto Peki mücadele programı tanıtım toplantısının ardından Bir açıklamada tarım ve orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den geldi. Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Et Süt Kurumu 10 kalem üründe yüzde 10 indirim yaptı. Zincir marketler de 50 üründe iki ay süreyle yüzde 10 indirim yapacak “dedi.

Ekonomi Haberleri - 2018-10-09 17:03:36

Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan enflasyon ve topyekün mücadele programı Tanıtım Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanı sıra iş dünyasından çok sayıda temsilcinin katılımı ile gerçekleşti.

“MARKETLER İNDİRİM YAPACAK”

Tarım ve orman Bakanı Bekir Pakdemirli toplantıda yaptığı konuşmada 2050 yılında Dünya nüfusunun ve şehirleşmenin artacağı ve daha çok üretime ihtiyaç duyulacağını belirterek, bu durumda herkesi bekleyen zor bir ev ödevinin olduğunu söyledi. Bakan Pakdemirli bir yandan göç ile mücadele edilirken bir yandan da zor ev ödevinin yapılması gerektiğini belirterek, “Bunun en başında gıda arz güvenliği geliyor. Gıda arz güvenliği ekonomik hareketliliğin hızlı olduğu durumlarda çok daha ön plana çıkıyor. Bakanlığımızın iki görevi var, biri üreticiyi korumak ve diğeri de tüketiciyi kollamak. Aynı anda iki zor görev bakanlığımıza verilmiş durumda. Ama ikisini de elimizden geldiği kadar iyi yapma yolunda çalışıyoruz. Tohumdan sofraya tüm zincirin bizim tarafımızdan korunması ve kollanması gerekiyor. Bu konuda Ticaret Bakanlığımızla da sürekli bir aradayız. Tohumdan sofraya giden tüm verimsizlikleri ortadan kaldırmanın, gıdayı en ucuza tüketicilere ulaştırmanın yolunu arıyoruz. Memleketin köylü bakanı olarak gelince heybede bir şeyler olması lazım heybeyi doldurarak geldik.” dedi. 

ZİNCİR MARKETLERDE 2 AY BOYUNCA İNDİRİM

Bakan Pakdemirli açıklamasının devamında Et ve Süt Kurumu tarafından üretilen 10 kalem ürün de bugünden itibaren geçerli yüzde 10 indirim uygulandığını belirterek, “Atatürk Orman Çiftliği de üretilen 14 kalem üründe bugünden geçerli yüzde 10’luk indirim yaptı. Gıda piyasasından gelen bir arkadaşınız olarak tüm zincir mağazalarımızla birebir görüştüm. 50 kadar üründe 2 ay boyunca yüzde 10 indirime gitme kararı aldıklarını söylediler. Tüm firmalarımızı milli duruşlarından dolayı kutluyorum.” şeklinde konuştu. Carrefour, BİM, Şok, Migros, ve Metro Gibi zincir marketlerin yakında indirime gideceği öğrenildi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER