Cumhurbaşkanı Erdoğan O Ülkenin Teklifini Canlı Yayında Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan O Ülkenin Teklifini Canlı Yayında Açıkladı

İstanbul'da Türkiye-Afrika İş Forumu’nda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Yerli ve milli parayla gelin ortak iş yapalım. Tüm Afrikalı kardeşlerimize sesleniyorum. Ülkelerimizi döviz kur baskısından kurtaralım diyorum." ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri - 2018-10-10 13:57:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı açıklamada Macaristan ziyaretine de değinerek "Dün Macaristan'da 2 günlük seyahatim oldu. Macar dostlarımız şöyle teklif bulundu. Afrika'daki dostlarımızla Macar ve Türk Eximbank'la yatırımlara girelim dediler. Afrika'da ortak yatırım kararı aldık."  dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da yapılan Türkiye Afrika ekonomi ve iş Forumu'nda önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan ekonomi ile ilgili olarak ortak çalışma vurgusu yaparken, "Savunma sanayi alanında önemli başarılara imza attık. 15 yıl önce yüzde 80'leri bulan dışa bağımlılığımızı yarı yarıya düşürdük." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

“- Ticaret Bakanlığımıza Dışişleri Bakanlığımıza bu organizasyona öncelik ettiği için teşekkür ediyorum. Türkiye olarak Afrika kıtası ile işbirliğimize büyük önem veriyoruz. Özellikle 2005 yılını Başbakanlığı döneminde Afrika dönemi olarak kabul ettik. 

İŞBİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

- Karşılıklı saygıya dayalı ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Afrika kıtasının tamamıyla işbirliğimizin güçlendirme amacındayız. Gösterdiğimiz çabaların meyvelerini farklı alanlarda topluyoruz. 21 farklı Afrika ülkesini ziyaret ettik. 
- Büyük önem arz eden en az gelişmiş ülkeler konferansımızın dördüncüsüne ev sahipliği yaptık. Dünya İnsani Zirvesi yine ülkemizde gerçekleştirildi. Bu zirveler öncesi ve sonrasında tarımdan sanayiye birçok alanda toplantılar düzenledik. 

AFRİKA'NIN TAMAMINDA BÜYÜKELÇİMİZ OLACAK

- Öğrenci burslarından, turizm yardımlarına kadar oldukça geniş yelpazede işbirliklerimizi geliştirmeye çalıştık. Türkiye bugün dünyanın 6. en yaygın diplomatik ağına sahip ülkesi haline geldi. Göreve geldiğimizde büyükelçilik sayılarımızın artması inşallah Afrika'nın tamamında büyükelçiliğimizin olacağının teminatıdır. 
- 11 ülkede 12 müşavirimiz vardı. 26 ülkede 32 müşavirimiz var. TİKA tüm kıta genelinde kalkınma yardımı faaliyetleri yürütüyor. İstihdam üreterek özellikle gençlerin ve kadınların hayata ümitle bakabilmesi için tüm desteği veriyoruz. 50'yi aşkın Afrika ülkesinde 5 bin öğrenci lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alıyor. AFAD, Kızılay kıtanın farklı bölgelerinde varlık gösteriyor.”

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER