Son Dakika! ABD, Suudi Arabistan'a 72 Saat Mühlet Verdi

Son Dakika! ABD, Suudi Arabistan'a 72 Saat Mühlet Verdi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun,Kaşıkçı soruşturmasını sonuçlandırması için Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'a 72 saat süre verdiği öne sürüldü.

Dünya Haberleri - 2018-10-18 17:55:26

Salı günü Suudi Arabistan’a bir ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile yaptığı görüşme sırasında muhatabına muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması ile ilgili soruşturmayı sonuçlanması için iddiaya göre 72 saat süre verdi.

ABD'de yayın yapan bir internet sitesinin görüşme hakkında bilgisi olan bir yetkiliye dayandırdığı Haber'de görüşmede Pompeo, Prens Selman’a Kaşıkçı olayında gerçeklerin ortaya çıkarılmaması halinde ülkenin uluslararası itibarının zedeleneceği uyarısında bulunarak, bu konudaki soruşturmanın 72 saat  (3 gün) içinde sonuçlandırılmasını istedi. Söz konusu internet sitesine açıklamayı yapan yetkili iddiaya göre Artan uluslararası baskı karşısında Pompeo'nun Özellikle zaman sınırına kurgu yaptığı belirtildi. Olayın üzerinden yaklaşık iki hafta geçmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump tarafından ABD Dışişleri Bakanı Suudi Arabistan'a gönderilmişti. Rüyada Prens ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı daha sonra Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

PUTİN: SONUÇLARI BEKLEMELİYİZ

Kayıp Suudi gazeteci Kemal Kaşıkçı hakkında konuşan Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ise Suudi Arabistan'la ilişkileri bozmadan önce konu ile ilgili soruşturmanın sonuçlarının beklenmesi gerektiğini söyledi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER