Facebook Üzerinden 16 Yaşındaki Kızı Açık Arttırmada Sattılar

Facebook Üzerinden 16 Yaşındaki Kızı Açık Arttırmada Sattılar

Güney Sudan bağımsızlığını ilan ettikten sonra iç karışıklar sürüklenmişti. Ülkede iç karışıklık devam ederken çocuk yaşta evliliğe zorlanan kızların sayısı da her geçen gün artıyor.

Dünya Haberleri - 2018-11-22 10:23:03

Plan International örgütünün raporuna göre Güney Sudan'da son günlerde işlenen en çok suç genç kızların zorla evlendirilmesi oldu. Ülkede yaşanan son olayda ise Facebook için yeni bir skandal ortaya çıktı. Dünya basınında yer alan haberlere göre 16 yaşındaki genç bir kız Facebook üzerinden gerçekleştirilen açık artırmayla satıldı. Açık artırmanın düzenlendiği sayfa bildirilmesine rağmen Facebook tarafından kapatılmadı. Facebook sayfayı kapattım tarih kızlarını satışa çıkaran ailenin Açık arttırma duyurusunu yapmasından 2 hafta Sonrası oldu. 

530 İNEK, ÜÇ LAND CRUİSER V8 VE 10,000 DOLAR NAKİT

25 Ekimde açık arttırma duyuruldu sayfa 19 Kasım 2018 tarihinde Facebook tarafından kapatıldı. Facebook yaptığı açıklamada yapılan ihbarın ardından 24 saat içinde sayfanın kapatıldığını söylerken gerekli hamleyi atmaları için kaç saatin gerektiği belirsiz. Dünyanın en geri kalmış ülkelerinden biri olan Güney Sudan'da Açık arttırmayı Milyarder bir iş adamı kim kazandı öğrenilirken çocuk gelin için ailesine 533 Land Cruiser V8 v10 bin dolar nakit ödeme yapıldı. Facebook üzerinden çocukların zorla evlendirilmesi ile konuşmalar satışının yapılması plan International raporunda büyük yer buldu. 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER