ABD Başkanı Trump: “Kaşıkçı’yı Seri Katiller Öldürmüş Olabilir”

ABD Başkanı Trump: “Kaşıkçı’yı Seri Katiller Öldürmüş Olabilir”

ABD Başkanı Donald Trump kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçının öldürülme ihtimaline ilişkin yaptığı açıklamada, "Bunlar serseri katiller olabilir. Kim bilir? Bunun sonuna kadar gitmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Dünya Haberleri - 2018-10-15 17:57:12

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Sarayın bahçesinde Kaşıkçı'nın akıbetine ilişkin gazetecilere değerlendirmeler yaptı. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile  bu sabah saatlerinde telefonda Cemal Kaşıkçı konusunu görüştüğünü söyleyen Trump, Kral Selman’ın "Kaşıkçı'ya ne olduğu konusunda bir bilgiye sahip olduklarını kesin bir dille reddettiğini"  söyledi.

POMPEO TÜRKİYE'YE DE GİDEBİLİR

ABD Başkanı Donald Trump aynı zamanda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya Bir saat içerisinde uçağa binerek Suudi Arabistan'a gitmesi konusunda talimat verdiğini belirterek gerekli olması durumunda Pompeo’nun Türkiye'ye de gidebileceğini söyledi. Ayrıca Trump açıklamasında Kral Selman’ın kendisine Türkiye ile Suudi Arabistan'ın El Ele verip bu konuyu soruşturacaklarını söylediğini de anlattı.

"SERSERİ KATİLLER OLABİLİR"

ABD Başkanı Donald Trump Kral Selma'nın Cemal Kaşıkçı’nın akıbeti ne ilişkin sözlerine atıfta bulunarak, "O gerçekten bilmiyor. Onun aklını okumak istemem ama bana sanki bu kişiler (Kaşıkçı'yı öldürenler) serseri katiller olabilir gibi geldi. Kim bilir? Bunun sonuna kadar gitmeye çalışıyoruz." dedi. Bu açıklamasından kısa süre önce sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Trump,"Suudi Arabistan vatandaşına ne olduğu konusunda bir bilgisi olmadığını söyleyen Suudi Arabistan Kralı ile konuştum. Kral bana, olanlara yanıt bulmak için Türkiye ile yakın olarak çalıştıklarını söyledi." ifadelerini kullanmıştı.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER