Daha fazla insana yardım için iyiliğe adım at!

Daha fazla insana yardım için iyiliğe adım at!

Daha fazla insana yardım için iyiliğe adım at!
Daha fazla insana yardım için iyiliğe adım at!

“Beraber koşacağımız yolun sonunda, hepimiz için yapacağımız iyiliklere kaynak oluşturalım“ sloganıyla tüm yardım ve sporseverlere seslenen Kızılay, herkesi 30 Ekim’de Atatürk Kültür Merkezi’nde buluşmaya davet ediyor.

Türkiye'nin köklü sivil toplum kuruluşlarından Kızılay, daha fazla insana yardım etmek amacıyla 30 Ekim 2016 Pazar günü saat 10.00’da Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde İyilik Koşusu düzenliyor. Koşuya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katılımı bekleniyor. Geçen yıl 1000 kişinin katıldığı koşuya bu yıl 3000 kişinin katılması bekleniyor.

İyilik Koşusu’nda 12K ve 6K çipli koşuları, halk koşusu ve çocuk koşusu yapılacak. Kayıt aşamasında ödenen ücretlerin tamamının seçtiğiniz projeye aktarıldığı koşuya kayıt için gerekli bağış miktarları ise 12K ve 6K için 50TL olarak belirlendi. Kızılay, geçtiğimiz yıl 8 Kasım’da ilkini düzenlediği İyilik Koşusu ile hayatın her alanında yer alarak, toplumsal hayatın önemli alanlarından bir tanesi olan sporu da böylelikle bünyesine katmıştı. 

Üç projeye destek olacak

Koşu öncesi Kızılay herkesi iyiliğe davet ediyor. Koşarken sadece enerjinin harcanmayacağı ve atılan her adımın yardımseverliğe dönüşeceği İyilik Koşusu’nda, kayıtlardan elde edilen gelirin tamamı koşu bünyesindeki Sevgi Bohçası, Aşevlerine Nakdi Bağış ve Özel Eğitim Sınıflarının Tefrişatı projelerine aktarılacak. Kızılay, bunun yanı sıra yardımseverlik koşuları ile ilgili farkındalığı da artırmayı planlıyor.

Aşevlerine nakdi bağış yapılıyor

Sevgi Bohçası sayesinde maddi durumu yetersiz ailelere doğum sonrasında destek olmak planlanıyor. Proje ile yeni doğan bebeklerin ve annelerinin temel ihtiyaçları toplanan bağışlar sayesinde Kızılay tarafından karşılanıyor. İkinci proje olan Aşevlerine Nakdi Bağış Projesi’nde bir ailenin beslenme ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanan sıcak yemekler ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor. Aşevlerinin kapılarını ihtiyaç sahibi ailelere açan Kızılay, aşevlerine kadar gelemeyen, dışarı çıkamayacak durumda olan yaşlı, engelli ve hastaların yemeklerini de özel sefer taslarında hazırlayarak evlerine ulaştırıyor. 

Özel eğitim sınıfları açıyor

Üçüncü projede ise Özel Eğitim Sınıflarının Tefrişatı sağlanıyor. Kızılay, doğumlarından itibaren yaşıtlarına göre pek çok konuda destek ve bakıma ihtiyacı olan bu çocuklarımızın eğitimleri için devlet okullarında ‘Özel Eğitim Sınıfları’ açıyor. Böylece çocuklar, özel eğitime ihtiyacı olmayan akranları ile birlikte aynı okulda eğitimlerine devam edebiliyorlar. Özel eğitim sınıflarında çocuklar, toplum içinde bağımsız yaşamaları ve kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, temel yaşam becerilerini geliştirmeleri için özel eğitim programlarından yararlanıyor. Eğitimler özel yöntem ve araç-gereçler kullanılarak veriliyor. Projeye yapılan bağışlarla Kızılay tarafından devlet okullarında “Sen Çok Özelsin” isimli özel eğitim sınıflarının tefrişatı yapılıyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama