15 Temmuz'un tanıkları öğrencilerle bir arada

15 Temmuz'un tanıkları öğrencilerle bir arada

15 Temmuz'un tanıkları öğrencilerle bir arada
15 Temmuz'un tanıkları öğrencilerle bir arada

Gecenin tanıkları öğrencilerle buluştu.

  15 Temmuz darbe girişiminin tanıkları yaşadıklarını ve darbe gecesini Başakşehir Çınar Koleji öğrencileri ile yapılan bir programda anlattı. 15 Temmuz Gazisi Yusuf Çiftçi, Şehit İbrahim Yılmaz’ın abisi İsa Yılmaz ve geceyi Radyo 7’den anlatan haber sprikeri Mehmet Can darbe girişimi, gece yaşananları ve duygularını öğrencilere aktardılar. Başakşehir İlçe Kaymakamı Kazım Tekin ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz’ında bulunduğu etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı. 

Ülkemizin kıymetini bilmek zorundayız.
 İlk Önce Çınar Koleji Lise Müdürü Fikri Kaşifhüseyin kısa bir açılış konuşması yaparak şehitlere rahmet Gazilere de uzun ömürler diledi. Daha sonra Başakşehir ilçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz ülke sevgisi, milli birlik ve beraberlik ruhu ile alakalı öğrencilere yönelik bir konuşma yaptı. Kaymakam Kazım Tekin ise yaptığı konuşmada ‘’ülkemiz bu günlere kolay gelemedi. Ülke nüfusu henüz 13 milyon ilken 1 milyon şehit verilerek bugünkü sınırlarımıza eriştik. Ülkemizin kıymetini bilmek zorundayız. 15 Temmuz 2016 da bu ülke uçurumun dibine itilmeye çalışılırken bu halk Allah’ın izni ve Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle ile direndi ve bir avuç haine teslim olmadı. Çınar Koleji bugün burada çok güzel bir programa imza attı. Emeği geçen herkesi kutluyorum.’’ Dedi.

‘’Millete Darbe Yapılamaz’’
Geceyi Radyo 7’den anlatan Mehmet Can, o gece radyoda yaşananları anlattı. ‘’ Böyle bir atmosferi ömrü hayatımda görmedim. Telefonda sevdiklerimle helalleştim. Buda benim cihadım dedik ekip arkadaşlarımla ve helalleşerek yayına başladık… Olağanüstü bir çalışma temposu ve bir teslimiyet…  İlk dakikasından itibaren sonun ne olacağını bilmediğiniz bir yayına başlıyorsunuz. Belki yayını tamamlayamayacaksınız. Darbe karşıtı yayın yaptığımızdan tutuklanma ihtimalimiz muhtemel ancak ekip arkadaşlarımızla helalleşerek başladık yayına… ‘’Millete Darbe Yapılamaz’’ başlığıyla. 
Vatan uğruna, devlet uğruna, din uğruna bizim canlarımızın hiçbir önemi yok.
Şehit İbrahim Yılmaz’ın abisi İsa Yılmaz ise ‘’ Allah bize bu günleri bir daha göstermesin. Bize şöyle bir teklif yapılsa, kardeşini kaybetmesen de darbe girişimi başarılı olsaydı? Hayır. Bunu ne kardeşim kabul ederdi ne de biz kabul ederiz. Vatan uğruna, devlet uğruna, din uğruna bizim canlarımızın hiçbir önemi yok. ‘’ İsa Yılmaz’ın kardeşinin şehadete yürüdüğü anları anlattığı dakikalar salonda duygu dolu anlar yaşattı. Ardından 15 Temmuz Gazisi Yusuf Çiftçi bir konuşma yaptı.
15 Temmuzdan sonra biz bu milletin birlikte ayakta nasıl duracağını gördük.
15 Temmuz Gazisi Yusuf Çiftçi gece yaşananları anlattıktan sonra ‘’ İnşallah bir daha böyle bir gece yaşamamak için şuurumuzu aklımızı kullanalım. Rabbimizin emrettiği gibi şuurumuzu kullanalım. 15 Temmuzdan sonra biz bu milletin birlikte ayakta nasıl duracağını gördük. Ben inanıyorum ki nasıl sıra bize geldiğinde biz orada durduk, sıra sizlere geldiğinde tereddütsüz bir şekilde meydanlarda olacak ve mücadele vereceksiniz’’ diye konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama