Gazeteci Fatih Portakal, Attığı Barış Atay Tweeti Nedeniyle İfade Verdi

Fox ana haber spikeri ve Gazeteci Fatih Portakal, HDP Hatay milletvekili Barış Atay'ın tiyatro oyununun yasaklanması üzerine attığı tweet nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan ifade verdi.

Gazeteci Fatih Portakal, Attığı Barış Atay Tweeti Nedeniyle İfade Verdi
Gazeteci Fatih Portakal, Attığı Barış Atay Tweeti Nedeniyle İfade Verdi melek eren

Fox ana haber spikeri ve Gazeteci Fatih Portakal, HDP Hatay milletvekili Barış Atay'ın tiyatro oyununun yasaklanması üzerine attığı tweet nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret"  suçundan ifade verdi.

HDP Hatay milletvekili Barış Atay'ın "Sadece Diktatör" isimli tiyatro oyununun bazı illerde yasaklanmasının ardından Gazeteci Fatih Portakal yasak kararını eleştirmişti. Cumhuriyet Savcılığı tarafından Fatih Portakal'ın bu konuda attığı tweet nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatıldı.  Soruşturmanın bir vatandaşın şikayeti üzerine başlatıldığı öğrenilirken Fatih Portakal Bugün İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na giderek soruşturmayı yürüten Savcı Tuncay Karcıoğlu’na ifade verdi. Fatih Portakal'ın ifadesinde oyunu neden yasaklandığını sorguladığınız ve cumhurbaşkanına hakaret etmek gibi bir kastının olmadığını, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında düşüncesini paylaştığını söylediği öğrenildi.

 

fatih portakal cumhurbaşkanına hakaret ifade son dakika son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama