Biseksüel Ne Demektir? Elif Şafak Eşcinsel Mi?

Elif Şafak sosyal medyanın gündemine oturdu. Ünlü yazarın günün en çok konuşan ismi olmasına ise “biseksüelim” itirafı oldu. Elif Şafak, New York'taki TED Talks konuşması için sahneye çıktığında 'Biseksüelim ama bunu kamusal alanda söyleyecek cesaretim olmadı' ifadelerini kullandı. Peki, Elif Şafak Kimdir, kaç yaşında, nerede yaşıyor?

Biseksüel Ne Demektir? Elif Şafak Eşcinsel Mi?
Biseksüel Ne Demektir? Elif Şafak Eşcinsel Mi? melek eren

Türkiye hakkında yaptığı eleştirilerle çoğu zaman tepki çeken ve uzun süreden bu yana İngiltere’de yaşayan yazar Elif Şafak'tan gelen itiraf sosyal medyada şaşkınlık yarattı. Elif Şafak, biseksüel olduğunu ve kadınlardan da hoşlandığını açıklayarak bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu. Açıklamasının devamında Elif Şafak, konuşmasının arkasından gelecek alay, nefret söylemleri nedeniyle korktuğunu ve bugüne kadar biseksüel olduğunu kamuya açık alanda söylemeye cesaret edemediğini anlattı. 

TED Talks'ta konuşma yağan Elif Şafak, kendisini dinleyen yüzlerce kişinin önünde yaptığı itiraf ile şok etti. 2006 yılında FETÖ’cü Eyüp Can Sağlık'la evlenen ve uzun süredir İngiltere’de adeta kaçan hayatı yaşayan Şafak, 'Biseksüelim ama bunu kamusal alanda söyleyecek cesaretim olmadı' açıklaması ile sosyal medyanın gündemine oturdu. Peki, Elif Şafak kimdir, kaç yaşında, nereli? Biseksüel ne demektir?

BİSEKSÜEL NE DEMEKTİR?
Kişinin duygusal veya cinsel yönelimi hem kendi cinsine hem de karşı cinsine dönük olma durumuna biseksüel denilmektedir. Yani biseksüel olan kişi aynı anda hem kadına hem de erkeğe ilgi duyabilmektedir. Her iki cinsle de ilişki yaşamayan bazı biseksüeller olduğu bilinmektedir. Heteroseksüeller ve gay erkekler ile lezbiyenler için geçerli olduğu gibi cinsel çekim her arzu edildiğinde davranılmasını gerektirmez.

ELİF ŞAFAK KİMDİR?
25 Ekim 1971 günü Strazburg'da dünyaya gelen Elif Şafak’ın babası sosyal psikolog ve akademisyen Nuri Bilgin, annesi diplomat Şafak Atayman'dır. Anne ve babası doğumundan kısa süre sonra ayrılınca, Elif Şafak annesinin yanında büyümüştür. Annesinin adını da soyadı olarak kullanmaya başlamıştır. Annesinin görev yaptığı Madrid’de ortaokul eğitimini alan Şafak, liseyi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde okumuş, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümün’den mezun olmuştur. Bir çok kitap yazan Elif Şafak’ın AŞK isimli romanı Türkiye’de kısa sürede en çok satan kitap olmuştur. 

 

biseksüel elif şafak biseksüel nedir elif safak
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama