Yargıtay'ın Enis Berberoğlu Kararının Ardından Yargılanmaları Süren 66 Milletvekili Diken Üstünde Bekliyor

Yargıtay tarafından CHP'li vekil Enis Berberoğlu hakkında verilen karar mecliste bulunan 66 milletvekilinin de Tedirgin etse. Yargıtay, tutuklu CHP'li vekil Enis Berberoğlu’nun yargılamanın durdurulması talebini reddetti. Mecliste şu an yargılamaları devam eden CHP'li ve 16 HDP’li olmak üzere toplam 66 milletvekili bulunuyor.

Yargıtay'ın Enis Berberoğlu Kararının Ardından Yargılanmaları Süren 66 Milletvekili Diken Üstünde Bekliyor
Yargıtay'ın Enis Berberoğlu Kararının Ardından Yargılanmaları Süren 66 Milletvekili Diken Üstünde Bekliyor melek eren

Yargıtay tarafından CHP'li vekil Enis Berberoğlu hakkında verilen karar mecliste bulunan 66 milletvekilinin de Tedirgin etse.  Yargıtay, tutuklu CHP'li vekil Enis Berberoğlu’nun yargılamanın durdurulması talebini reddetti. Mecliste şu an yargılamaları devam eden CHP'li ve 16 HDP’li olmak üzere toplam 66 milletvekili bulunuyor.

24 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen tutuklu CHP'li vekil Enis Berberoğlu’nun yargılamanın durdurulması talebi Yargıtay tarafından reddedildi.  Yargıtay'ın bu kararının ardından şimdi gözler benzer durumda olan milletvekillerine çevrildi.

2017’DE TUTUKLANMIŞTI
Haziran 2017'de dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından yargılandığı dava kapsamında tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu yargılama devam ederken 24 Haziran'da yeniden milletvekili seçildi.  Enis Berberoğlu Bu sayede dokunulmazlık kazanırken avukatları Yargıtay 16 daireye başvurup yargılamanın durdurulmasını istedi.  Fakat Yargıtay Enis Berberoğlu’nun bu talebini reddetti. Bu defa avukatları 17. daireye başvurarak karara itiraz etti.  Yargıtay'ın bu kararının ardından gözler mecliste yargılamaları devam eden diğer milletvekillerine çevrildi.

VEKİLLİKLERİ DÜŞEBİLİR
Şu anda tutuklu bulunan CHP'li vekil Enis Berberoğlu’nun bu durumu Aslında mecliste 66 milletvekilleri dahil ilgilendiriyor.  Hukukçu Milletvekilleri ne göre bu dosyalarla ilgili başvurularda da Berberoğlu ile ilgili Yargıtay kararı Emsal alınabilir.  Eğer bu yargılamalar sürecek olursa da milletvekillerinin tutuklanması gibi bir durum ortaya çıkabilir. Eğer milletvekillerinin yargılanmasında bir yıldan fazla hapis cezası kesinleşirse vekillikleri de düşebilir. Şu anda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 39, HDP eş başkanı Pervin Buldan hakkında ise 48 devam eden dosya var.

MUHALEFET ELEŞTİRDİ
Önceki gün Meclis'te 66 milletvekilliğine ilgilendiren bu durum TBMM başkanlık divanında da görüşüldü. HDP'li Meclis Başkanvekili Mithat Sancar ile CHP'li Meclis Başkanvekili Levent Gök, Yargıtay'ın bu kararını eleştirdi.

 

yargıtay enis berberoğlu yargılanan milletvekilleri TBMM son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama