Yakalanan PKK’lı Terörist Sorgusunda Her Şeyi Anlattı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen PKK/KCK soruşturması kapsamında güvenlik güçlerince düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Davut Baghestani'nin sorgusu vam ederken geçmiş yıllarda terör örgütünün İsrail ve ABD ile görüşmelerini aracılık ettiği İsrail'de yayınladığı dergiler de örgüt propagandası yaptığı ortaya çıktı.

Yakalanan PKK’lı Terörist Sorgusunda Her Şeyi Anlattı
Yakalanan PKK’lı Terörist Sorgusunda Her Şeyi Anlattı melek eren

Adana'da 3 kişi ile birlikte jandarma ve polis tarafından düzenlenen operasyonda yakalanarak gözaltına alınan ve terör örgütü içerisinde önemli görevlerde bulunan Davut Baghestani’nin Mersin’de sorgusu devam ediyor. Davut Baghestani'nin Sözde Kürdistan Yürütme Konseyi ile ilişkisi olduğu belirlenirken 'Canbulut Turgay' isimli Sahte kimlik taşıdığı öğrenildi. Terör örgütünün Sözde Yürütme Konseyi ile yakın ilişki olduğu ve üst düzey görev üstlendiği öğrenilen Baghestani'nin Mersin ve Adana'da, çeşitli eylemlerde bulunduğu da tespit edildi. Ayrıca teröristin geçen yıl Suriye'nin Rakka kentinde YPG PKK terör örgütüne uzantısı olarak kurulan  'Suriye'nin Geleceği' adlı sözde partinin de oluşumunda yer aldığı ortaya çıktı.

IRAK’TAKİ KAMPLARDA TERÖRİSTLERE KONUŞMA YAPMIŞ

Geçmişte Irak'taki terör kamplarında örgüt mensuplarının ve Kampta bulunanlara hitaben konuşma yaptığı belirlenen Baghestani'nin, Sosyal medya hesaplarında örgüt propagandası yaptığı İsrail-Kürt Enstitüsü'nün başkanlığını yaptığı, Geçmiş yıllarda da terör örgütünün İsrail'i ABD ile görüşmelerinde arıcılık yaptığı İsrail'de yayınladığı dergiler de terör örgütü propagandası yaptığı ortaya çıktı. Servisin yakalandığı operasyonda üçünün de kendisine ait olduğu belirlenen 3 cep telefonunun ele geçirildiği belirtildi.

 

mersin terörist Davut Baghestani PKK
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama