Üç Defa Karar Çıktı, Her Şey Yine Başa Döndü

İzmir'in Menemen ilçesinde bir çocuk annesi 25 yaşındaki Filiz ak saçlı yolunu keserek öldüren eski eşi 55 yaşındaki Hayri özele verilen cezaya Yargıtay'ın 3 kez verdiği bozma kararına rağmen bir kez daha iyi hal indirimi uygulandı. Mahkeme daha önce 2 defa uygulayıp 1 kez kaldırdığı iyi hal indirimi n4 yargılamada mahkeme başkanının muhalefet şehrine rağmen yeniden uyguladı. Eski kocanın cezası 24 yıl hapis cezasından 20 yıla indirilirken genç kadının Ailesi dosyayı bir kez daha yargıtaya taşımaya hazırlanıyor.

Üç Defa Karar Çıktı, Her Şey Yine Başa Döndü
Üç Defa Karar Çıktı, Her Şey Yine Başa Döndü melek eren

İzmir'in Menemen ilçesi Emrialem Mahallesi'nde yaşayan bir çocuk annesi Filiz Aktaş 6 Ekim 2011 sabahı evinden muhasebeci olarak çalıştığı koyundere'deki Tekstil atölyesine gitmek için çıktı. Izmir-çanakkale karayolu üzerindeki Mehmet Menemen yaya üst geçidine geldiğinde genç kadının önünü 4 yıl evli kalıp 2010 yılı mayıs ayında boşandığı kocası Hayri özel kesti. 1992 yılında Peyami Yıldırım'ı öldürdüğü için Afyonkarahisar'da tutuklu bulunduğu cezaevinden 2002 yılında şartlı salıverme yasası ile çıkan özel genç kadını tabancayla vurarak öldürdü. 

POLİSLE ÇATIŞTI

Hayri Özel, kaçmaya çalışırken peşine düşen polis ekipleri ile çatışmaya girdi. Olay sırasında polis memuru 47 yaşındaki Mustafa Gönen Yılmaz ayağından yararlanırken özelde vurularak yakalandı. Hayri özel hakkında tedavisinin ardından Karşıyaka 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile yaralama resmi belgede sahtecilik görevi yaptırmamak için direnme ve ruhsatsız silahla ateş etmek suçlarından da 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

YARGITAY BOZDU, YEREL MAHKEME DİRENDİ

Yapılan yargılama sonucunda mahkeme tutuklu sanık Hayri özele eski eşini öldürdüğü için önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ancak olduğundan genç kadının olaydan bir buçuk yıl önce çiftinin ortak çocuğunu dövdüğü iddiası mı Haksız tahrik kabul eden mahkeme ve Sanığın duruşmadaki iyi halini göz önüne alarak ceza 20 yıla indirdi. Özel aynı zamanda polis memurunu yaralamak ve diğer suçlardan toplam 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Genç kadının ailesinin Temmuz için başvurduğu Yargıtay 1,5 yıl önce yaşandığı iddia edilen dayak olayının Haksız tahrik sayılmayacağını belirterek kararı bozdu.
Dava yargıtayın bozma kararı üzerine yeniden Karşıyaka 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Filiz haklısın Bir buçuk yıl önceki dayak olayından dolayı para cezası alıp hükmün ertelenmesinin geri bırakılmasını bir kez daha farklı sahip Sayan mahkeme ilk kararında direndi. Sana yeniden yargılayan mahkeme ikinci kez aynı cezaya çarptırıldı. Ateş ailesi kararı bir kez daha yargıtaya taşırken 92 kez inceleyen Yargıtay bu kararı dava konusu olayın kadın cinayeti olmasından dolayı O zamanki adıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan müdahil olup olmayacağına dair görüş alınması gerektiğini belirterek bir kez daha bozdu.

YEREL MAHKEME BU KEZ İNDİRİMİ KALDIRDI, CEZA ARTTI

Dava üçüncü kez görülürken davada Karşıyaka 1 Ağır Ceza Mahkemesi sana verdiği ceza da daha önce de cinayet suçunu işlediği göz önünde bulundurarak iyi hal indirimi uygulamada. Bu sayede Hayri özel’in ilk iki yargılamada aldığı 20 yıllık hapis cezası 24 yıla çıktı.

AİLEYİ ÜZEN KARAR VERİLDİ

Dosyayı yeniden inceleyen Yargıtay yerel mahkemenin kararını sadece bakanlık görüşü alınmadığı için bozduğunu iyi hal indirimi ile ilgili bir görüşlerinin bulunmadığını gerekçe göstererek 3. defa bozdu. Karşıyaka 1 Ağır Ceza Mahkemesi davaya 4 kez bakarken bir kez daha ile üzen bir karara imza attı. Eski kocaya verilen hapis cezası 24 yıldan 20 yıla indirilirken kızlarının ölümünden sonra hukuk mücadelesi veren ailenin Ceza'nın artmasıyla yaşadıkları sevinci yerine bir kez daha uzun aldı. Fakat hukuk mücadelesinden vazgeçme ve Kararlı olan aileye kararı yeniden yargıtaya taşımaya hazırlanıyor.

yargıtay izmir menemen son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama