Türkmen Dağı'nın Tek Umudu Türkiye

Hatay'ın karşısında bulunan Suriye Türkmen Dağı'ndaki Türkmenler ellerindeki köyleri koruyabilmek için mücadele içinde. Soçi mutabakatının ardından ağır silahlarını cephe aklından çıkaran ancak veririm saldırılarının sürdüğünü belirten Türkmen var tek notlarının Türkiye olduğunu ifade ederek "Bizi unutmayın" çağrısı yaptı.

Türkmen Dağı'nın Tek Umudu Türkiye
Türkmen Dağı'nın Tek Umudu Türkiye melek eren

Suriye'nin sahil kenti Lazkiye’nin kuzeyinde yer alan Bayırbucak Bölgesi'nde yaşayan Türkmenlerin ve diğer terör örgütü gruplarının hedefinde evlerindeki köyleri koruyabilmenin mücadelesine devam ediyor. 260 bini Aşkın Türkmen Eskiden Türkmen Dağı bölgesinde 80 civarında köy ve mezra da yaşıyordu. Fakat Suriye'de iç savaşın çıkmasının ardından Esad rejimi ve destekçilerinin havadan ve karadan saldırılarının ardından göç etmek zorunda kaldılar. 2016 yılında yoğun saldırılarının ardından spikerlerin elindeki birçok Köy zorunlu çekilme nedeni ile rejim güçlerinin kontrolü Altına geçti.

Türkmen Dağı zirvesindeki hakim noktalarda 2 yılı aşkın süredir konuşulan ve geçiş güzergahlarında kontrol noktaları oluşturan Türkmenler Bu yöntemle hem olası saldırıları dönüyor hem de ellerimde kalan köylerinin güvenliğini sağlıyor.  Türkmenler havadan düzenlenen saldırılara karşı ise dağlara yaptıkları tünel ve sığınaklara girerken rejimin karadan saldırılarına da anında karşılık veriyor.

YENİ TÜNELLER AÇILDI, SAVUNMA HATLARI GÜÇLENDİRİLDİ

Türkmenler rejim birliklerinin konuşlandığı alanları 1 kilometre mesafede bulunan bölgelerde saldırılara karşı 24 saat boyunca nöbet tutuyor. Adım adım burada rejim tarafındaki hareketliliği takip eden Türkmen var saldırı olması durumunda Telsizler'de uyarılar yaparak köylerdeki sivillerin güvenli bölgelere geçmesini istiyor ve takviye askerlerle cephe hattında savunma pozisyonu alıyor.

 

son dakika türkmen dağı türkmenler
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama