Türkiye’deki Havalimanı Güvenlik Teknolojilerinde İlk: Esenboğa’da Başlıyor

Türkiye'de ilk defa Ankara Esenboğa havalimanında kullanılacak olan terminal girişlerine kurulacak sistem saatte 10 bin kişiye kadar tarama kapasitesine sahip olacak. Bu sistem kişilerin üzerinde olası her türlü patlayıcı ya uzun namlulu silahları gerçek zamanlı olarak tespit edecek ve otomatik alan verecek. Sistemin güvenlik uygulamalarına da Is kazandırması bekleniyor.

Türkiye’deki Havalimanı Güvenlik Teknolojilerinde İlk: Esenboğa’da Başlıyor
Türkiye’deki Havalimanı Güvenlik Teknolojilerinde İlk: Esenboğa’da Başlıyor melek eren

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü havalimanlarında güvenlik teknolojilerinin arttırılması için yatırımlarını sürdürüyor. DHMİ’nin Ankara Esenboğa Havalimanı'na kurulması için düzenlediği tehdit algılama sistemleri temin ve tesis ihalesini akba teknoloji ve Savunma Sanayi A.Ş kazandı.  Demirören haber ajansı'na konuşan şirketin Osman Aksoy ile birlikte kurucu ortaklarından biri olan Şirzat Balin, Pasta tehdit algılama sistemi olmak üzere yeni gelecek Güvenlik Teknolojileri hakkında açıklamalar yaptı.

“ARALIK AYINDA FAALİYETE GİRECEK”

Ankara Esenboğa havalimanında Aralık ayında iki veya üç farklı Kontrol noktasında sistemin faaliyete geçeceğini belirten Şirzat Balin, "Tehdit Algılama Sistemi, insan akışına engel olmadan, saatte 10 bin kişiye kadar tarama kapasitesine sahip, kişilerin üzerindeki her türlü patlayıcıyı ve uzun namlulu silahları gerçek zamanlı tespit ederek otomatik alarm veren bir sistem. 18 yıllık bir ARGE sonucu, dünyada gerçekleşen tüm canlı bomba saldırıları analiz edilerek geliştirildi. Eş zamanlı çoklu tehditleri de tespit kabiliyetine sahip”  ifadelerini kullandı. 

“DİĞER HAVALİMANLARINDA DA UYGULAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Esenboğa havalimanının bu sistemi kullanan ilk Havalimanı olacağını söyleyen Şirzat Balin, 6 aylık bir süreç içerisinde bütün testleri yapılarak uygulamaya alınmasına karar verildiğini dile getirdi. Balin açıklamasının devamında İlerleyen zamanlarda diğer havalimanlarında daha ona benzer yerlerde sistemi uygulamaya hedeflediklerini söyledi.

“GÜVENLİĞE HIZ KAZANDIRACAK”

Daha önce Atatürk Havalimanı'nda yaşanan canlı bomba terör saldırısı ve bunun gibi benzeri saldırının yaşanmasının önüne geçmek amacıyla Bu sistemin kurulduğunu söyleyen Balin, "Bunu yaparken de yolcunun en hızlı ve seri şekilde terminal binasına girmesini sağlayarak güvenliğe önemli bir hız kazandıracak. Bu sistemi öncü bir tarama metodu olarak düşünebilirsiniz.” dedi.

Ankara Esenboğa havalimanı güvenlik teknolojileri son dakika güvenlik önlemleri son dakika haber son dakika haberi Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama