TÜPRAŞ Rafinerisi’nde Patlama Meydana Geldi, Ölü ve Yaralılar Var!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan TÜPRAŞ Rafinerisi’nde bu sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamaya boş ürün tankında bakım sırasında gaz sıkışmasının neden olduğu öğrenildi. Patlamada, 4 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır 2 kişi yaralandı. Olay hakkında açıklama yapan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, "Bakımdaki kazanda gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. İş kazası, dışarıdan bir müdahale, saldırı yok" ifadelerini kullandı.

TÜPRAŞ Rafinerisi’nde Patlama Meydana Geldi, Ölü ve Yaralılar Var!
TÜPRAŞ Rafinerisi’nde Patlama Meydana Geldi, Ölü ve Yaralılar Var! melek eren

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan TÜPRAŞ Rafinerisi’nde bu sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamaya boş ürün tankında bakım sırasında gaz sıkışmasının neden olduğu öğrenildi. Patlamada,  4 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır 2 kişi yaralandı. Olay hakkında açıklama yapan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, "Bakımdaki kazanda gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. İş kazası, dışarıdan bir müdahale, saldırı yok" ifadelerini kullandı. 

Bu sabah 09.25 sularında TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi’nde boş nafta tankındaki bakım sırasında gaz sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi. Korkunç olayda, yüklenici firma çalışanları Kemal Şaşmazer, Yusuf Kepenek, Mehmet Karademir ve Mehmet Dere hayatını kaybetti. Halil İbrahim Kavlak ile birlikte 2 işçi de patlama nedeniyle yaralandı. Yaralı işçilerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

TÜPRAŞ’TAN PATLAMA AÇIKLAMASI
TÜPRAŞ kendi itfaiye ekibi ile patlamaya ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra olay yerine İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Aliağa Grubu’ndan çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerinde itfaiye ekiplerinin çalışmaları devam ederken bölgenin giriş ve çıkışlara da kapatıldığı öğrenildi. Patlamanın ardından bir açıklama yapan TÜPRAŞ, "Bugün saat 09.25’de İzmir Rafinerisi ürün tankında bakım çalışmaları sırasında patlama meydana gelmiştir. Rafineri teknik ekiplerinde olaya müdahale edilmiştir" ifadelerini kullandı. 

ALİAĞA KAYMAKAMI’NDAN PATLAMA AÇIKLAMASI
Patlamanın ardından açıklama yapan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, dışarıdan bir saldırı olmadığını, patlamanın bir iş kazası olduğunu belirtti. Olayda 4 çalışanın öldüğünü 2 kişinin yaralandığını söyleyen Kaymakam Yılmaz, gaz sıkışmasının patlamaya neden olduğunu belirtti. 

 

izmir aliağa TÜPRAŞ rafineri patlama son dakika son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama