TROYKA Adı Altında Toplanan Derin Devlet Yapılanması Çökertildi

15 Temmuzun ardından FETÖ ile mücadele kılıfı adı altında devlet içinde yeni bir yapılanmaya giden TROYKA çetesi çökertildi. Söz konusu örgütün mağdurları arasında milletvekili ve rektör de bulunuyor.

TROYKA Adı Altında Toplanan Derin Devlet Yapılanması Çökertildi
TROYKA Adı Altında Toplanan Derin Devlet Yapılanması Çökertildi melek eren

15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanlığı makamının adını kullanarak ‘TROYKA’ adlı FETÖ benzeri bir derin devlet yapılanmasının oluşturulmaya çalışıldığı bilgisi üzerine Isparta Cumhuriyet Baş Savcılığı harekete geçti. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda “15 Temmuz İnsiyatifi Platformu Derneği” adı altında kendilerini FETÖ’yle mücadele ediyormuş gibi gösteren 12 şüpheli yakalandı. Şüpheliler hakkında Isparta Cumhuriyet Savcısı Murat Karakaya tarafından silahlı suç örgütü kurup yönetme gibi suçlardan iddianame hazırlandı.

EMNİYET MÜDÜRÜ DE VAR 

Derneğin eski Kaymakam Mehmet G.  tarafından kurulduğu öğrenilirken, şüpheliler eski öğretmen Ali Ç., iş adamı Nuri Ş., Muhammed M. ve oto galerici Ercan M.’nin  üye oldukları anlaşıldı. 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından faaliyete geçen örgüt 2017 yılının sonlarına doğru Isparta'da polis memuru olarak görev yapan şüpheliler Bekir B. Nazmi E, Cengiz A. ve Cengiz G. ile Irtibata geçerek onları da örgüte dahil etti. 

YENİ YAPILANMA

Örgüt fetö'den ve tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alınan eski emniyet müdürü Halil Altan ile de irtibata geçti. Örgütün amacının kurdukları Dernek yayın organları ve sosyal medya ile iş adamları hakkında ihbarda bulunmak halk üzerinde baskı kurmak ve devlet içerisinde devlet olmaktı.

MAĞDURLARIN HEPSİ ŞİKAYETÇİ 

Isparta Valisi Şehmus Günaydın AK Partili Süreyya Sadi Bilgiç Emniyet Müdürü Halil Turan Erol İl Başkanı Osman Zabun SDÜ Rektörü Hüseyin İlker Çarıkçı Ak Parti grup başkanvekili Kadir dal Emniyet Müdür Yardımcısı Abdullah Dorum örgütten şikayetçi oldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINI KULLANDILAR 

Savcı tarafından hazırlanan iddianamede örgüt üyelerinin Hedef seçtikleri kişiler üzerinde baskı sindirme ve korkutma politikası izlemek amacıyla Cumhurbaşkanlığı makamının ve İçişleri Bakanlığı makamın nüfusunu kullandıkları kamuoyunda cumhurbaşkanına içişleri bakanı ile birebir görüşüyormuş bu makamlardan aldıkları talimatlarla hareket ediyorlarmış algısı satmaya çalıştıkları belirlendi.

 

TROYKA derin devlet yapılanması örgüt son dakika son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama