Suudi Arabistan'a Tepkiler Peş Peşe Geliyor! 3 Ülkeden Açıklama Geldi

Suudi Arabistan ile ilgili ABD İngiltere ve Fransa dan peş peşe açıklamalar geldi. Riyad'dan gelen bilgileri iyi bir ilk adım olarak tanımlayan ABD Fakat bu açıklamaların yetersiz olduğunun açık olduğunu dile getirdi. İngiltere ise Suudi Arabistan'ın açıklamalarını güvenilmez bulduğunu ve Türkiye'nin soruşturmasında desteklediğini duyururken Fransa cinayette aydınlatılması gereken bölümleri dikkat çekti.

Suudi Arabistan'a Tepkiler Peş Peşe Geliyor! 3 Ülkeden Açıklama Geldi
Suudi Arabistan'a Tepkiler Peş Peşe Geliyor! 3 Ülkeden Açıklama Geldi melek eren

Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu öldürülmesi ile ilgili ABD İngiltere ve Fransa dan peş peşe açıklamalar geldi. Kaşıkçı’nın İstanbul Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmesi hakkında konuşan ABD Ticaret bakanı Steven Mnuchin, Suudi Arabistan'a uygulanacak muhtemel yaptırımlarda yorum yapmak için erken olduğunu belirterek cinayetle ilgili Suudi Arabistan dan ABD ye verilen bilgileri iyi biri İlk Adım olarak tanımladı Fakat bu bilgilerin yetersiz olduğunu söyledi. ABD Ticaret Bakanı bu hafta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a giderek Suudi mevkidaşı ve ayrıca enerji bakanı ile bir görüşme gerçekleştirecek.  ABD Ticaret Bakanı Ayrıca Suudi Arabistan'ın yatırım Konferansı'na katılmayacağını bir kez daha tekrarladı. 

İNGİLTERE: SUUDİLERİN AÇIKLAMASI GÜVENİLMEZ

Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin açıklama yapan İngiliz Bakan Dominic Raab, Suudi Arabistan'ın açıklamalarının inandırıcı olmadığını ve Türkiye'nin soruşturmasını desteklediklerini söyledi.

FRANSA: AYDINLATILMASI GEREKEN ALANLAR VAR

Fransa ise yaptığı açıklamada cinayette aydınlatılması gereken bölümler olduğuna dikkat çekerek ikili ilişkilerin soruşturmanın gidişatına göre korunacağını söyledi.

 

suudi gazeteci cemal kaşıkçı tepki son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama