Son Dakika! Ünlü İşadamı Abdullah Tivnikli Hayatını Kaybetti

Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli, Bir süredir tedavi gördüğü hastanede İstanbul'da yaşamını yitirdi.

Son Dakika! Ünlü İşadamı Abdullah Tivnikli Hayatını Kaybetti
Son Dakika! Ünlü İşadamı Abdullah Tivnikli Hayatını Kaybetti melek eren

EKSİM Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli,  bir süredir tedavi gördüğü hastanede 59 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü iş adamı Türkiye'de ve İngiltere'de aldığı lisans ve lisansüstü eğitimlerden sonra genç yaşlarından itibaren önemli projelerde görev almıştı. Abdullah Tivnikli Yöneticilik görevinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında yaptığı hayırseverlik işleri ile de tanınıyordu.

ABDULLAH TİVNİKLİ KİMDİR?

Abdullah tivnikli 1959 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. 1981 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi makine mühendisliği bölümünden mezun olan ve bu üniversitede işletme Yüksek lisansı yapan ünlü iş adamı yüksek lisans eğitiminin ardından akademik çalışmalar için İngiltere'ye gitti. İngiltere'de katılım bankacılığı modelinin dünyadaki işleyişi hukuki altyapısı ve uygulamaları hakkında Eğitim alan ve çalışmalar yapan ünlü iş adamı 1983 yılında aldığı bir davet üzerine katılım bankacılığının hukuki altyapısını hazırlanmasında görev almak üzere Türkiye'ye geri döndü. Abdullah tivnikli, Türkiye'de katılım bankacılığı modelinin ilk uygulayıcısı olan Albaraka Türk'ün kuruluş sürecinde yer aldı. 1986 yılında aile şirketi olan Eksim’i Kur'an ünlü iş adamı gerçekleştirdiği gıda hububat ve Petrol türevlerinin ticareti ile yıllar içerisinde büyük şirketler arasında yerini aldı.

Abdullah tivnikli Abdullah tivnikli kimdir son dakika eskim
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama