Son Dakika! MEB'den Yeni Düzenleme: Ücretsiz Olacak, Sakın Para Ödemeyin

MEB, İlkokullarda uygulanacak yeni programın ilkelerini belirledi. MEB tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre 3 ve 4. sınıfta okuyan öğrenciler için 'İlkokullarda Yetiştirme Programı' Başlatılıyor. Uygulama haftada 10 ders Saatini geçemeyecek ve velilerden ek olarak bu uygulama için bir para talep edilemeyecek.

Son Dakika! MEB'den Yeni Düzenleme: Ücretsiz Olacak, Sakın Para Ödemeyin
Son Dakika! MEB'den Yeni Düzenleme: Ücretsiz Olacak, Sakın Para Ödemeyin melek eren

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlkokulların 3 ve 4 sınıfında okuyan ve önceki yıllarda Türkçe ve matematik derslerinden başarılı olamayan öğrencilere yönelik yeni bir program hazırlandı. ‘İlkokullarda Yetiştirme Programı'   adı verilen bu uygulama ile öğrencilere haftada toplam 10 ders saatini geçmeyecek şekilde özel ders verilecek ve bu dersler için velilerden ücret talep edilemeyecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren  "Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar" ile birlikte ek ders sorunu daha önce çözülmüştü. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İYEP'in kapsam ve amaçlarının yer aldığı yönerge hazırlandı. apılan düzenleme ile birlikte İlkokullarda yetiştirme programına alınacak öğrencilerin belirlenmesi amacıyla öğrenci belirleme araçları ve yetiştirme programındaki öğrencilerin kazanımlarına erişme düzeyini belirlemek için bazı değerlendirme araçları kullanılacak. Öğrencilerde eksikliklerin belirlenmesi doğrultusunda İYEP'e dahil olan öğrenciler, okullarda yetiştirme programına alınacak. Ayrıca bu uygulama için öğrenci ve velilerden hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecek.

HANGİ ÖĞRENCİLERİN DAHİL EDİLECEĞİ BELİRLENECEK

İlkokullarda İYEP için bir komisyon kurulacak ve ekim ayının üçüncü haftasının sınıf öğretmenleri tarafından uygulanacak araçları ile belirlenen öğrencilerin programa katılım durumuna karar verilecek. Öğrencileri belirleme aracını sınıf öğretmenleri uygulayacak ve cevaplar e-okul yönetim bilgi sistemindeki İYEP modülüne işlenecek. Bu sayede hangi öğrencinin dahil edileceği de belirlenmiş olacak.

 

MEB Milli eğitim bakanlığı yeni düzenleme ek ders son dakika son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama