Son Dakika! Kaşıkçı Olayının Seyrini Değiştirecek Gelişmeyi İki Türk Yetkili Anlattı

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 15 kişilik özel bir ekip ayrı ayrı gruplar halinde 1 ve 2 Ekim tarihlerinde İstanbul'a geldi. İstanbul’da yaklaşık 20 saat kalan ekipten 13 kişi 2 özel uçak ile diğer iki kişi ise tarifeli uçakla Suudi Arabistan'a geri döndü.

Son Dakika! Kaşıkçı Olayının Seyrini Değiştirecek Gelişmeyi İki Türk Yetkili Anlattı
Son Dakika! Kaşıkçı Olayının Seyrini Değiştirecek Gelişmeyi İki Türk Yetkili Anlattı melek eren

İki Türk yetkili,  Reuters haber ajansına yaptıkları açıklamada, Suriye gazeteci Cemal kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice'ye bıraktığı cep telefonuna bağlı bir Apple Watch saat taşıdığını akıbeti konusunda bu saatten gelen verilerin önemli ipuçları verebileceğini söyledi.

2 Ekim tarihinde gazeteci Cemal kaşıkçı'nın İstanbul Suudi Arabistan başkonsolosluğuna giriş yaptıktan sonra kaybolmasıyla ilgili başlatılan soruşturma da yeni gelişmeler yaşandı. Soruşturmada elde edilen görüntülerin incelenmesi ile netleşen bilgilere göre Kaşıkçı için Riyad’dan 15 kişilik bir ekip İstanbul'a geldi. Yaklaşık 20 saat boyunca İstanbul'da falan ekipten 13 kişi 2 özel uçak ile İstanbul'dan ayrılırken iki kişi ise tarifeli uçakla Riyad’a geri döndü.

DİREKT SARAYA BAĞLI

15 kişilik özel ekibin 15 kişilik özel ekibin kimlikleri incelendiğinde ise Thaar Ghaleb T. Alharbi Isimli savunma Bakanlığı'na bakanlığına bağlı teğmen dikkat çekiyor. Bu teğmen rütbesi düşük olmasına rağmen,  kafiledeki en etkin isimlerinden biri.  Çünkü bu Teğmen 2 yıl önce DEAŞ’ın Cidde’deki Kraliyet Sarayı’na düzenlediği saldırı sırasında ön plana çıktı. ‘Kahraman’ ilan edildi.

ÖNCE KOMUTAN GELMİŞ

Özel ekiple İstanbul’a gelen isimlerden biri de Mansur Othman M. Abahüseyin. Bu ismin uzmanlık alanı ise yurt dışı operasyonlar. 

ADLİ TIP BAŞKANI DA EKİPTE! 

Ayrıca İstanbul'a gelen isimler arasında Salah Muhammed A Tubaigy da yer alıyor. Albay rütbesinde olan Tubaigy aynı zamanda Suudi Arabistan Askeri Adli Tıp Kurumu’nun başkanı.

‘KAŞIKÇI SAĞ VE SORGULANIYOR’

Dün ise İngiliz Daily Mail gazetesinde kraliyet ailesine yakın bir kaynaktan alındığı iddia edilen bilgiler doğrultusunda yapılan haberde, Kaşıkçı'nın konsolosluktan siyah bir Çıkarıldığı ve Atatürk Havalimanına götürüldüğü iddia edildi. Gazeteye konuşan Suudi kaynağa göre, kuyruk numarası HZ-SK2 olan özel uçak ile ülkeden kaçırıldı. Uçak İstanbul’dan önce Dubai’ye gitti.

 

son dakika suudi arabistan cemal kaşıkçı son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama