Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme ile ilgili açıklama yapan Trump, "Uzun ve verimli bir görüşme yaptık. DAEŞ'i, Suriye'deki ortak girişimimizi, bölgeden ABD askerlerinin yavaş ve oldukça koordineli şekilde geri çekilmesini ele aldık" dedi.

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump Görüştü
Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump Görüştü melek eren

ABD Başkanı Donald Trump Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yaptıklarını belirterek,, "DAEŞ'i, Suriye'deki ortak girişimimizi, bölgeden ABD askerlerinin yavaş ve oldukça koordineli şekilde geri çekilmesini ele aldık." ifadelerini kullandı.

Resmi Twitter hesabından bir açıklama yapan Donald Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi ve içeriğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Twitter hesabından uzun bir açıklama yapan Trump;  "Az önce Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun ve verimli bir telefon görüşmesi yaptık. DAEŞ'i, Suriye'deki ortak girişimimizi, bölgeden ABD askerlerinin yavaş ve oldukça koordineli şekilde geri çekilmesini ele aldık. (ABD birlikleri) Uzun yıllar sonra eve dönüyorlar." dedi. Ayrıca Trump açıklamasının devamında yapılan görüşmede iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin de ele alındığını belirterek genişletilmiş Ticaret konularını da konuştuklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son görüşmenin ardından ABD Başkanı Trump ABD birliklerinin Suriye'den çekileceğini duyurmuştu.

 

ABD Başkanı Donald Trump Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşme son dakika son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama