Son Dakika! Anneleri Tarafından DEAŞ'a Götürülen 363 ve 364 NO'lu Kardeşler Türkiye'ye Getirildi

Dışişleri Bakanlığı Anneleri tarafından DEAŞ’a götürülen iki kardeşi Türkiye'ye getirdi. Annelerinin ölmesinin ardından Irak'ta sahipsiz kalan ve Rusafa Cezaevi’nde ‘Bağdat 363’ ve ‘Bağdat 364’ koduyla tutulan Umut K. (8) ve Hatice Nisa K. (6) Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleri ile önceki gün Ankara'ya getirildi. İki küçük çocuğun Rehabilitasyon süreci için Aile ve Sosyal Çalışma Bakanlığı’na teslim edildiği öğrenildi. Çocuklar daha sonra babalarına verilecek.

Son Dakika! Anneleri Tarafından DEAŞ'a Götürülen 363 ve 364 NO'lu Kardeşler Türkiye'ye Getirildi
Son Dakika! Anneleri Tarafından DEAŞ'a Götürülen 363 ve 364 NO'lu Kardeşler Türkiye'ye Getirildi melek eren

Vatan Gazetesi tarafından haber yapılan ve Türkiye'ye duyurulan Bağdat’taki Rusafa Cezaevi’nde Bağdat 363 ve Bağdat 364 koduyla tutulan Umut K. (8) ve Hatice Nisa K. (6) Kardeşler Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleri ile önceki gece uğrattın olarak Ankara'ya getirildi. Küçük çocuklar 4 yıl önce Anneleri tarafından DEAŞ’a götürmek için babalarından kaçırılmış ve annelerinin ölmesi ile sahipsiz kalmıştı. 

ELÇİLİK PERSONELİ GETİRDİ

Altı ve sekiz yaşlarındaki iki çocuğun Türkiye'ye getirilmesi için Bağdat Büyükelçiliği personelleri refakat etti. Önceki akşam uçakla Ankara'ya gelen iki küçük çocuk burada Ankara Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yardımcısı Osman Doğan’ın yönettiği ekibe teslim edildi. Çocukların genel Durumlarının iyi olduğu fakat Küçük yaşlarda Savaş ölüm ve cezaevi gördükleri için topluma uyum sağlamaları açısından bakanlığa bağlı görev yapan pedagog ve psikolog para eşliğinde rehabilitasyon sürecinden geçirilecekleri öğrenildi.

TÜRK KADIN SAHİP ÇIKTI

2 küçük kardeş 7 Ekim 2018 tarihinde Bağdat’taki salihiye yetimhanesinden alınarak Türkiye'ye getirilen 17 yetim çocuğun arasında yoktu. Vatan gazetesinin Bağdat kaynaklardan edindiği bilgiye göre İki Küçük kardeş 2016 yılından beri cezaevinde tutuluyordu. Iddiaya göre küçük kardeşler annelerinin ölümlerinden sonra bir Türk kadının yanına sığındı ve koruma altına alındı. Türk kadın tutuklanınca çocuklar ve Anneleri sanılan kadınla birlikte cezaevine gönderildi.

ANNELERİ GİBİ DAVRANDI

Çocukları sahiplenen kadın bu süreç içerisinde onlara Anneleri gibi davranmaya başladı. Geçtiğimiz yıl Dışişleri Bakanlığı'ndan bir heyet Mustafa ceza evine giderek Iraklı yetkililerin yaptığı kimlik tespit çalışmalarına katıldı. Türk heyeti burada yaptığı çalışmalarda Umut ve Hatice Nisa adlı iki kardeşin yanında kaldıkları kadının çocuğu Olmadığını öğrendi. Bunun üzerine harekete geçen istihbarat ve emniyet birimleri yaptıkları çok yönlü çalışma sonucunda çocukların annesi 28 yaşındaki Fatma K.’nın Irak'ta öldüğü ve babalarının ise Tekirdağ'da yaşayan Yılmaz K. olduğu belirlendi.

son dakika Bağdat 363 Bağdat 364 anneleri tarafından DEAŞ'a götürülen kardeşler
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama