Son Dakika! AHİM'den Terör Örgütü Elebaşı Öcalan Kararı

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevindeki tüm muamele gördüğü yönündeki başvurusunu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi oy birliği ile reddetti.

Son Dakika! AHİM'den Terör Örgütü Elebaşı Öcalan Kararı
Son Dakika! AHİM'den Terör Örgütü Elebaşı Öcalan Kararı melek eren

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Cezaevinde kötü muamele ve işkence gördüğü yönünde başvuruda bulunan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın başvurusunu oybirliğiyle reddetti. 

OYBİRLİĞİ İLE REDDEDİLDİ

Terör Örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Avukatları tarafından cezaevinde kötü muamele ve işkence iddiaları ile yapılan başvuruyu değerlendiren AİHM Karara bağladı. AİHM'den Yapılan açıklamada avukatları tarafından 2010 yılında yapılan başvuruda 2008 yılında İmralı Cezaevi'nde yapılan kovuş araması sırasında terör örgütü elebaşı na gardiyanlar tarafından kötü muamele ve işkence uygulandığı iddialarının ele alındığı ve iddiaların temelsiz bulunarak başvurunun oybirliğiyle reddedildiği belirtildi. Açıklamanın devamında Öcalan'ın Cezaevi’nde arama yapılan gün ve sonraki günlerde Doktor kontrolünden geçirildi herhangi bir fiziki ve psikolojik soruna rastlanmadığı belirtildi.  Ayrıca açıklamada Öcalan'ın kendisinin de doktorlara bir şikayette bulunmadığı iddiaları dair bir hukuki girişiminde söz konusu olmadığı bildirildi.

 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ahim abdullah öcalan başvuru red
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama