Skandal İddia! Yönetmenden Oyuncuya Cinsel Saldırı…

Hababam Sınıfı adlı müzikal oyunun yönetimini 58 yaşındaki Murat K. Hakkında provalara ara verildiğinde 23 yaşındaki oyuncu Sevde Z.Y.'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla dava açılmıştı. Açılan davada yönetmen ilk defa hakim karşısına çıkarken basit cinsel saldırı suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Skandal İddia! Yönetmenden Oyuncuya Cinsel Saldırı…
Skandal İddia! Yönetmenden Oyuncuya Cinsel Saldırı… melek eren

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ilk duruşmaya tutuksuz Sanık Murat K. ile müşteki Sevde Z.Y. ile taraf avukatları katıldı. Hababam Sınıfı isimli oyunda oyuncu olarak yer aldığını söyleyen Sevde Z.Y. Oyun kapsamında ekibi ile asistanlık yaptığını provalar boyunca sana yakın bir yerde yanında durduğunu dile getirdi. Daha önce insanın kendisine karşı herhangi bir temasta bulunmadığını olay Gönül kendisini çağırdığını ve durumunu sorduğunu kendisinden kahve getirmesini istediğine fincanı uzatırken de el ile dokunarak cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti.

"BİR ANDA AFALLADIM, TEPKİ VEREMEDİM"

Sevde Z.Y.,  anlatımını gözyaşları içerisinde sürdürürken, "Bir anda afalladım, tepki veremedim.  Yüzüme gülerek bakıyordu. Biz ayaküstü konuşurken Celal T. da salona girmişti ve koltukta oturuyordu. Bir şey demedim. Mutfakta kahvesini doldurdu, getirip servis ettim. Sonrasında da oyun provalara katıldım. 3 gün sonra kendi iç muhasebemi yaptıktan sonra bu durumu arkadaşım B.K.ya anlattım. Birkaç gün sonra da D.S.ye anlattım. O da bana sendikaya başvurmamı söylemişti. Sendikadan görüştüğüm Yeşim Hanım''n tavsiyesi üzerine olay yerinin görüntülerini almak için Celal T. ile görüştüm, durumu anlattım. Daha sonra durumu sanığa anlattığını söyledi ve gelmemi istedi. Yanlarına gittim, sanık suçlamayı kabul etmediğini söyledi, bağırıp çağırarak konuşmaya başladı. Koluma dokunup 'Kola dokunmayı cinsel taciz mi algılıyorsun? Dedi. Oradan ayrıldım. Birkaç gün sonra Celal T. beni aradı. Neden işe gelmediğimi sordu. Bu sefer durumu babama anlattım, onunla birlikte provalara gittik. Sanıktan davacı ve şikayetçiyim” dedi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Yönetmen Murat K., Hakkındaki suçlamaları reddederek Hababam Sınıfı adlı oyunun yönetmeliği olduğunu ve Müştekinin yedek oyuncu olarak oyuna alındığında daha sonra kadroya dahil edildiğini ve olay günü de dans provası ndan sonra sahne provasına geçiş nedeni ile ara verildiğini belirterek; "Çalışma yaptığımız sahne önündeki halojen aydınlatmaların göz yorması nedeniyle her zaman yaptığım gibi salonun seyirci bölümünün orta kısmına geçerek bekliyordum. Canım kahve içmek istedi. Müştekiyi görüp çağırdım, eğitim durumunu ve oyunla ilgili kısa konuşma yaptık. Ayağındaki rahatsızlık dolayısıyla bir haftadır provalara katılamadığı için bu durumunu da sormuştum. Sonra kahve getirmesini söyledim. Bu konuşmaları yaptığımızda zaten ayakta duruyordu. Kahvemi getirdi, sonra provalara geçtik. Bir hafta sonra BKM idarecisi olan Celal T. beni çağırdı ve Sevde Z.Y.nin benimle ilgili cinsel taciz iddiasında bulunduğunu söyledi. Ben de hemen bizi yüzleştirmesi söyledim. Müşteki gelince niçin böyle bir isnatta bulunduğunu sordum. 'Yaptınız' dedi. Ben 'bu yaşıma kadar böyle bir isnat hiç olmadı, kızım yaşındasın' dedim. O da 'Ben isnatta bulunacağım siz ispat edeceksiniz' dedi. Bunun üzerine kendisiyle bir daha çalışamayacağımızı söyledim." dedi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için başka bir tarihe ertelendi.

hababam sınıfı müzikali yönetmen cinsel istismar
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama