Şehit Yarbay'a Hakaret Eden Şahsın Cezası Belli Oldu

Jandarma tarihinde bir ilçeye atanan ilk kadın komutan olan ve Şırnak'ta geçtiğimiz yıl şehit düşen Yarbay Songül Yakut’a hakaretin cezası belli oldu. FETÖ kumpası ile açığa alınan uzun süren hukuk mücadelesini kazandıktan sonra görevine geri dönen Songül Yakut sosyal medya hesabından "Gebersin abi ya şu kadınları orduda vs görünce deli oluyorum" şeklinde hakaret eden 25 yaşındaki Cumaali Cengiz’e hapis cezası verildi.

Şehit Yarbay'a Hakaret Eden Şahsın Cezası Belli Oldu
Şehit Yarbay'a Hakaret Eden Şahsın Cezası Belli Oldu melek eren

Jandarma tarihinde bir ilçeye atanan ilk kadın komutan olan ve Şırnak'ta geçtiğimiz yıl şehit düşen Yarbay Songül Yakut’a hakaretin cezası belli oldu. FETÖ kumpası ile açığa alınan uzun süren hukuk mücadelesini kazandıktan sonra görevine geri dönen Songül Yakut sosyal medya hesabından "Gebersin abi ya şu kadınları orduda vs görünce deli oluyorum"  şeklinde hakaret eden 25 yaşındaki Cumaali Cengiz’e hapis cezası verildi.

Cengiz'in hakareti ne abla Hüsniye Yakut'un yargıya taşıması ile başlayan hukuki süreç sona erdi. Adana Kozan Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunan ablanın şikayeti üzerine savcılık anında soruşturma başlattı.  Kozan 2. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi yargılama sonucunda ders niteliğinde bir kararın altına imza attı. Kozan 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Ayşegül Türkkan verdiği kararda, "Sanığın ileride tekrar suç işlemekten kaçınacağına dair kanaat oluşmadığı" , "Dosyaya yansıyan olumlu davranışları bulunmadığı" kaanatine vardı ve ertelemesiz 14 ay hapis cezasına hükmetti. Ayrıca mahkeme tarafından hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve para cezasına çevrilmesi gibi kararlar uygulanmadığı için Şehit Yarbay hakaret eden Cengiz 14 ay hapis yatacak. Şehit Yarbayın ablası karardan sonra yaptığı açıklamada, "Mahkeme adeta ders niteliğinde bir karar verdi. Bu karar aynı zamanda binlerce kadın güvenlik görevlimiz için de önemli. Songül bizim beş kardeşin en küçüğüydü. Ailemizin nadide bir çiçeğiydi. Karıncayı bile incitmeyecek kadar güzel yürekli bir kardeş, vatanına çok bağlı bir askerdi. Sosyal medyada bu çirkin hakareti görünce çok üzülmüştüm. Bu hakareti ile sadece şehidimizin manevi hatırasına değil, tüm aziz şehitlerimizin hatıralarına saygısızlık etmişti"  ifadelerini kullandı.

DÜŞEN HELİKOPTERDE ŞEHİT OLMUŞTU
 Yarbay Songül Yakut geçtiğimiz yıl senobada düşen helikopterde Tümgeneral Aydoğan Aydın ve beraberindeki 12 silah arkadaşı ile birlikte Şehit olmuştu. Şenoba Hudut Tugayı’nı denetleyerek iftar yapan Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemirkol, albay Gökhan Peker, yarbay Songül Yakut, binbaşı Koray Onay, yüzbaşı İlker Acar, yüzbaşı Nuri Şener, başçavuş Mehmet Erdoğan, uzman çavuş Zeki Koç, pilot yüzbaşı Serhat Sığınak, pilot üsteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş, başçavuş Fevzi Kıral ve pilot uzman çavuş Hakan İncekal, dönüş yolunda bindikleri helikopterin düşmesi sonucu şehadete erişmişti.

Yarbay Songül Yakut ŞEHİT şehit hakaret son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama