Polisler Tek Tek Kontrol Ediyor! Bugün Resmen Başladı ve Zorunlu

Bugün itibarı ile şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu başladı. Zorunluluğun başlaması ile birlikte polis ekipleri Bolu Dağı'nda denetim yaptı.

Polisler Tek Tek Kontrol Ediyor! Bugün Resmen Başladı ve Zorunlu
Polisler Tek Tek Kontrol Ediyor! Bugün Resmen Başladı ve Zorunlu melek eren

Polis ekipleri Türkiye'nin en önemli karayolu geçiş güzergahlarından olan Bolu Dağı'nda şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği zorunluluğu uygulaması kapsamında denetim yaptı. Kaynaşlı Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinden itibaren Anadolu otoyolu Kaynaşlı gişeleri ile D100 Karayolu Bolu doğal güzergahında denetim yaptı. 

CEZALAR KESİLMEYE BAŞLADI

Polis ekipleri kış lastiği takmayan veya lastiğinin ömrü kısa olan sürücülere kanun maddesi gereğince ceza kesti. Ayrıca polis ekipleri kış lastiği takmanın yararları konusunda sürücülere bilgi verdi. Kış Lastiği zorunluluğu konusunda açıklama yapan Kaynaşlı Bölge Trafik Amiri Komiser Ahmet Yaman, Bugün itibariyle uygulamanın yürürlüğe girdiğini ve denetimleri sürdürdüklerini dile getirdi. Türkiye'nin en önemli geçiş noktalarından birinin Bolu'da olduğunu belirten Yaman, "Özellikle Anadolu Otoyolu'nun Ankara istikameti Bolu Dağı Tüneli geçişinde çalışma olduğundan trafik D-100 kara yolundan sağlanıyor. Mevsim itibarıyla zorlu bir geçiş olduğu için kış lastiği burada oldukça önem kazanıyor.  Sürücülerin daha güvenli bir yolculuk yapması için elimizden geleni yapıyoruz.  Kış lastiği sadece yasal zorunluluğu değil sürücülerin can güvenliği için oldukça önemli. Biz de bu durumu kendilerine anlatıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Diğer yandan Düzce il emniyet müdürlüğü trafik ekipleri de şehirlerarası otobüs terminalinde kış lastiği uygulamaları yaptı. Ekipler terminale giriş çıkış yapan araçların lastiklerini tek tek kontrol etti.

bolu dağı kış lastiği kış lastiği zorunluluğu son dakika son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama