PKK'ya Büyük Darbe! Kış İçin Üslenecek Yer Bulamadılar, Kaçıyorlar

Güvenlik güçlerinin düzenleyici başarılı operasyonlarla terör örgütü PKK 788 sığınak, barınak ve mağarada 43 sone yaşamsal malzemesini kaybedince kış örgütlenmesine geçemedi. PKK’lı teröristler, kararlılıkla yürütülen operasyonların ardından, örgütten kaçmaya başladı. Yurt içerisinde daha önce bulunan terörist sayısı 3000 ile 5000 arası açıklanırken şu anda bu sayı 700 e düştü.

 PKK'ya Büyük Darbe! Kış İçin Üslenecek Yer Bulamadılar, Kaçıyorlar
 PKK'ya Büyük Darbe! Kış İçin Üslenecek Yer Bulamadılar, Kaçıyorlar melek eren

Güvenlik güçlerinin düzenleyici başarılı operasyonlarla terör örgütü PKK 788 sığınak,  barınak ve mağarada 43 sone yaşamsal malzemesini kaybedince kış örgütlenmesine geçemedi. PKK’lı teröristler, kararlılıkla yürütülen operasyonların ardından,  örgütten kaçmaya başladı. Yurt içerisinde daha önce bulunan terörist sayısı 3000 ile 5000 arası açıklanırken şu anda bu sayı 700 e düştü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK ile mücadelede yıllardır uyguladığı ‘bekle, operasyon yap’ usulü yerine ‘her noktada, her şartta operasyona geçmesinin ardından örgüt büyük darbe aldı. Yurt içinde bulunan PKK'lı teröristlerin toplanarak saldırı planlarını yaptığı kartlara yönelik düzenlenen operasyonlarda PKK'lıların kış üstlenmesine geçemediği ve kışı geçirdikleri birçok kampı terk etmek zorunda kaldıkları ortaya çıktı. 2018 yılının ilk sekiz ayında düzenlenen operasyonlarda PKK'nın kullandığı 788 sığınak, barınak ve mağara İmha edildi. Buralarda bulunan toplam 43 ton 510 kilo yaşam malzemesi ise kullanılmayacak hale getirildi.

YURTİÇİNDE 700 TERÖRİST
Terör örgütünün Türkiye içindeki süslenmesi yaptığı kırsal alandaki kamplarının bulunduğu, Hakkâri Çukurca Kaletepe, Yüksekova kırsalı, Cudi-Gabar-Silopi, Ağrı Tendürek-Doğubayazıt, Diyarbakır Lice-Kulp-Şenyayla, Tunceli-Ali Boğazı, Ovacık kırsalı ile Bingöl’de Genç ve Van-Saray-Özalp-Başkale’de komando birlikleri, Jandarma Özel Harekât ve Polis Özel Harekât ekipleri geçici üs bölgeleri oluşturdu.   2018 yılında Türkiye'de yürütülen başarılı operasyonlarla terörist sayısının 700 e kadar düşürüldüğü öğrenildi.

ŞEHİRLERE KAÇIYORLAR
Kararlılıkla yürütülen terör operasyonların ardından önemli kayıplar veren örgütten kaçışlar da hız kazandı. Düzenlenen operasyonlarda yurtiçindeki çok sayıda Sözde üst düzey yönetici öldürülürken bazı teröristlerde silah ve mühimmatları bırakarak şehirlere kaçmaya başladı.

 

son dakika PKK operasyon kaçış son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama