PKK'nın Kanlı İstanbul Planı Deşifre Oldu

Suriye'den Mardin'e yasa dışı yollarla geçmeye çalıştıkları sırada yakalanarak gözaltına alınan 2 PKK'lı terörist sorguda çözüldü. Suriye'de bomba eğitimi alan teröristlerin Türkiye'de özellikle metropollerde sansasyonel eylemler yapmak için geldiği öğrenildi. PKK'lı teröristlerin hedefinde İstanbul'un olduğu öğrenilirken metro ve metrobüs duraklarına kana bulama hazırlığı yaptıkları ortaya çıktı.

PKK'nın Kanlı İstanbul Planı Deşifre Oldu
PKK'nın Kanlı İstanbul Planı Deşifre Oldu melek eren

Suriye'den Mardin'e yasa dışı yollarla geçmeye çalıştıkları sırada yakalanarak gözaltına alınan 2 PKK'lı terörist sorguda çözüldü.  Suriye'de bomba eğitimi alan teröristlerin Türkiye'de özellikle metropollerde sansasyonel eylemler yapmak için geldiği öğrenildi. PKK'lı teröristlerin hedefinde İstanbul'un olduğu öğrenilirken metro ve metrobüs duraklarına kana bulama hazırlığı yaptıkları ortaya çıktı.

Yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen operasyonlarda ağır darbe alan PKK’nın mega kentlerde planladığı sansasyonel eylemleri deşifre oldu. Mardin Nusaybin'de sınıra kontrolü yapan Jandarma birimleri Suriye sınırından geçen ve kendilerini karı koca olarak tanıtan iki şüpheliyi gözaltına aldı. şüpheliler Mardin emniyetine Teslim edildikten sonra Yapılan incelemelerde Digiturk spermin kimlikleri farklı çıkarken İstihbarat ve Terörle Mücadele birimleri yaptıkları araştırmalar sonunda şüphelilerin PKK’lı R.S. ve B.Y. olduğunu belirledi. 

SORGUDA ÇÖZÜLDÜLER
Kimliklerinin belirlenmesinin ardından sorguya alınan PKK'lı teröristler örgütünün kanunu İstanbul planını itiraf etti. Teröristlerin yapılan çapraz sorgusunda İstanbul'daki toplu ulaşım noktalarında eş zamanlı eylem için harekete geçtikleri ortaya çıktı. Teröristlerin ifadelerinden yola çıkan ekipler söz konusu eylemin altında 2017 yılında gerçekleştirmek istendiği,  ancak İstanbul artırılmak üzere Kızıltepe'ye getirilen yüksek ses teli patlayıcı maddenin ele geçirilmesi ile bir yıl ertelendiğini belirledi.

İŞARETLENMİŞ HARİTA

Ayrıca yakılan iki teröristin verdiği ifadelere göre,  örgütün bu eylemlerle amacının dağılan militanlarını yeniden toparlamak ve ses getirmek”  olduğu anlaşıldı.  gözaltına alınan kadın terörist R.S., “Eylem için bana İstanbul’daki yoğun ulaşım noktalarını gösteren küçük bir kroki verildi. Haritada metro ve metrobüs durakları işaretlenmişti. Eylemin nerede ve ne zaman olacağı üçüncü şahıslar tarafından daha sonra bildirilecekti”  dedi.

son dakika haber PKK eylem hazırlığ kanlı plan son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama