Pizzacı Kart Dolandırıcısı Kız Son İşinde Polislere Yakalandı

Kartı ile alışveriş ve ödeme yapan müşterilerin mail order sistemi ile paylaşılan kart bilgilerini fotoğrafı kaydedip Bu yöntemle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 4 kişilik şebeke çökertildi. Şebekenin bir pizzacıda garson olarak çalışan üyesi son yaptığı işte müşteri kılığında operasyon yapan polise suçüstü yakalandı.

Pizzacı Kart Dolandırıcısı Kız Son İşinde Polislere Yakalandı
Pizzacı Kart Dolandırıcısı Kız Son İşinde Polislere Yakalandı melek eren

Kredi kartı kullanan müşterilerin mail order sistemi ile paylaşılan kart bilgilerini fotoğraflara kaydederek Bu yöntemle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 4 kişilik şebekeye düzenlenen operasyon sonucunda Suç Çetesi çökertildi. Suç Çetesi nin bir pizza Bu da garson olarak çalışan üyesi sonuç işinde müşteri kılığında operasyon düzenleyen polise yakalandı.

Alınan bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü siber suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kredi kartı kullanıcılarına hedef alan ve müşterilerin mail order sistemi ile paylaşılan kart bilgilerini kullanarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 4 kişilik şebekeyi takibe aldı. Ödeme yöntemi olarak mail order sistemini kullanan vatandaşların bilgilerin çalındığı belirlenen şebekenin pizzacıda çalışan üyesi son içinde polise yakalandı. 

POLİS MÜŞTERİ KILIĞINDA GELDİ

Iddiaya göre Beşiktaş Levent de faaliyet gösteren bir pizza dükkanın ortakları gelen müşterilerin kredi kartı bilgilerini fotoğraflayıp fatura uçak bileti ve araç kiralama harcamalarında izinsiz kullandığını iddia ettikleri garsonları hakkında polise suç duyurusunda bulundu. 31 Ekim tarihinde yapılan ihbarı değerlendiren Siber polis İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda dolandırıcılık yöntemi şifrelerini çözdü. Y.M.’nin çalıştığı pizza salonuna Müşteri kılığında gelen Polisin verdiği kredi kartının fotoğrafını çektiği belirlenen garson kız yakalanarak gözaltına alındı. Garson olarak çalışan genç kızın hesabına para aktardığı belirlenen suç ortağı B.İ. de aynı gün düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Pizzacıda garsonluk yapan kızın itirafları doğrultusunda kendisi ile aynı şekilde kredi kartı bilgilerini temin ederek harcama yapan İ.Ç. ile kendisini bu suça ittiğini ileri sürdüğü K.V. de yakalanarak gözaltına alındı.

MÜŞTERİLERDEN BU YÖNTEMLE 300 BİN LİRA DOLANDIRILMIŞ

Levent'teki Pizza salonunda garson olarak çalışan Y.M.’nin Polise verdiği ifadede kendisine K.V. adlı şahsın tehdit ettiğini,  bu nedenle Zorla bu insanları gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Yapılan inceleme sonunda şebekenin Bu yöntemle 300 bin lira civarında dolandırıcılık yaptığı ortaya çıkarken gözaltına alınan 4 şüpheli siber suçlarla mücadele şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Poliste işlemleri tamamlanan 4 kişi adliyeye sevk edildi. Mahkemede Y.M., K.V. ve İ.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, B.İ. ise ‘adli kontrol’ hükümlerince serbest bırakıldı.

dolandırıcılık mail order pizzacı son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama