Oyuncu Olmak İsteyenlere Korkunç Tuzak

Oyunculuk hayali ile Cast ajanslarına başvuran kişilere uyarı geldi. Kast Ajanslar Derneği yönetiminden Erol Bilge, “Sahte ajanslar ofis açıp kayıt bahanesiyle para topladıktan sonra kayıplara karışıyor!” diyerek oyuncu olmak isteyenlere uyardı.

Oyuncu Olmak İsteyenlere Korkunç Tuzak
Oyuncu Olmak İsteyenlere Korkunç Tuzak melek eren

Dizi sinema ve reklam oyuncusu olmak için hayal kuran binlerce kişi oyunculuk Ajansı adı altında faaliyet gösteren bazı ofislerin fotoğraf çekimi adı altında 500 ile 3 bin lira arasında para ödüyor. Cast ajanslar yeterli parası olmayanlara hisse senet imzalatıyor ve ajanstan,  ‘Ödenmemiş senet borcunuz mevcuttur. 7 iş günü içinde ödenmediği takdirde adresinize haciz uygulaması yapılacaktır’ şeklinde tehdit mesajları gönderiliyor. Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce kişi bu tür mazeretler yaşayarak sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta bir grup kurdu ve sesini duyurmaya çalışıyor. İzmir merkezde bir Cast Ajansı'nın mağdur olduklarını söyleyen Üyeler şehirlerinin gelerek oyunculuk seçmeleri yapan Ajans yetkililerinin Kendilerinden para aldığını ve senet imzalattırdıktan sonra telefonlarını çıkmadıklarını söyledi.

İCRA KAĞIDI GÖNDERİYORLAR

Mağdurlardan Batuhan Belhan, Ankara'da Bir otelde oyunculuk seçmelerine katıldığını belirterek;  “Beni de bu şekilde kandırdılar ve yıllar sonra 3 bin lira borç çıkardılar. Bir kaç kez arayıp tehdit ettiler. Evimize icra kağıdı göndermişler. Sonrasında iş yerime bir kağıt geldi, kağıtta maaşımın dörtte birine haciz konulacağı yazıyordu. İşimden de oldum. Bir avukata başvurup, ajansı şikayet ettim. Ancak ellerinde imzalattırdıkları senetler olduğu için avukat hâlâ uğraşıyor. Kısacası şık giyimli ve diksiyonu düzgün kadın ve erkeklerle sizi kandırıp senet imzalatıyorlar. Sonra hiçbir hizmet vermeden üstüne para istiyorlar” dedi.

SEÇME YAPIYORLAR

Oyunculuk seçmelerine İstanbul Ortaköy'de katıldığını söyleyen Hanife Ç. ise “Yerleri İzmir’de ama her ilde otel kiralayıp mağdurları kaydediyorlar. Ardından bir sözleşmeye imza attırıp, ortadan kayboluyorlar. Bizim bir araya gelemeyişimizin sebebi hepimizin ayrı illerde olması. Kimimiz Denizli, kimimiz Konya, kimimiz de Ankara’dan seçmelere katıldık” dedi.

'YÜZLERCE KİŞİ DOLANDIRILDI'

Bu konu hakkında Milliyet'i açıklama yapan Kast Ajanslar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Erol Bilge, “Telefon numaralarını nereden buluyorlar anlayamıyoruz. Mesaj attıkları insanları ağlarına düşürüyorlar. Bu tarz yerlere ajans denilemez. Sonuçta yaptıkları dolandırıcılık. İstanbul’un ünlü semtlerinde önce ajans açıyorlar. Sonra kayıt ilanı veriyorlar. Oyunculuk hayali kuran kişiye ‘Bize fotoğraflarınızı yollayın’ diyorlar. Ardından mağduru arayıp ‘Proje için yönetmen sizi beğendi, şu adrese bugün içinde bekliyoruz’ diyerek çağrı yapıyorlar. Adrese giden kişiye profesyonel olmayan basit çekimler yapıp, kayıt bahanesiyle para alıyorlar. Böyle yüzlerce kişiyi dolandırdıktan sonra o bölgedeki ofislerini kapatıp kaçıyorlar. Başka yerlerde ofis açarak dolandırıcılığa devam ediyorlar. Derneğimize çok sayıda ihbar geliyor. Ordu’dan bir kadın aradı. Kardeşi kredi kartından para çekerek İstanbul’daki sahte bir ajansa yollamış. Ajansı aradığında telefonuna kimse çıkmamış. Acaba biz dolandırıldık mı diye soruyorlar.” dedi.

 

kast ajanslar son dakika dolandırıcılık
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama