Okul Bahçesinde Şok Eden Manzara! Gençlerin İbretlik Hali Kameralara Yansıdı

Edirne'de yoğun olarak Romanların yaşadığı Mahallede bulunan bir okulun bahçesinde gece yarısı çakmak gazı çekerek kendilerinden geçen çocuklar güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Okul Bahçesinde Şok Eden Manzara! Gençlerin İbretlik Hali Kameralara Yansıdı
Okul Bahçesinde Şok Eden Manzara! Gençlerin İbretlik Hali Kameralara Yansıdı melek eren

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri okullarda denetimleri artırırken kontroller gerçekleştirdi. Konu hakkında açıklama yapan Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turan Şallı, "Bu tür davranışlar, Romanların sosyal ve kültürel alanlardaki yokluğundan yaşadıkları sorunun parçasıdır" dedi. Diğer yandan Havza'da metruk Bir binada çakmak gazı kokladığı iddia edilen 17 yaşındaki Görkem E. hayatını kaybetti. 

Edirne'de bir okulun bahçesinde kaydedilen görüntülerde yaşları 18'den küçük bir grup çocuk Gece saatlerinde çakmak gazı kokladı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu ile mücadele konusunda Okullarda sabah giriş ve Akşam çıkış saatlerini yanı sıra geceleri de denetimler yapılıyor. Kentte bulunan her okul için 'polis irtibat memuru' görevlendirilirken, 5'i Yunus olmak üzere 17 polis, giriş ve çıkışlarda okul çevresinde devriye görevi yapıyor.  Okul çevresinde Resmi ve sivil ekiplerin görev yaptığını hatırlatan Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ilgisiz kişilere de idari para cezası yazıldığını söyledi.

'EMNİYET ÇOK TİTİZ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYOR'

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Kentte çakmak gazı koklayan çocukların ilk kez gözlemlediğini ve bu durumun oldukça üzücü olduğunu dile getir. Uyuşturucuyla mücadele konusunda Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çok titiz çalışmalar yürüttüğünü belirten Şallı, "Bu tür uyuşturucular, çocukların eğitime katılmaları anlamında bir tür engeldir. Bu engel, onların eğitimdeki başarı oranlarını da düşürüyor. Bu konuda Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün titiz çalışmaları olduğunu biliyoruz. Bu süreçlere ailelerinde katılmaları gerekiyor. Çocuklarının davranışlarını gözlemlemeleri gerekiyor. Sadece Roman çocukların değil, hiçbir çocuğun bu tip davranışlar içinde olmasını istemiyoruz. Önemli olan, çocukların sağlıklı nesiller olarak topluma kazandırılması, başarılı çocuklarla varlığımızı sürdürmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

'EDİRNE'DE İLK KEZ GÖRÜYORUZ'

Daha önce çakmak gazı toplama olmasının Edirne'de Görünmediğini dikkat çeken Şallı, "Bu tür davranışlar, Romanların sosyal ve kültürel alanlarındaki yokluğundan yaşadıkları bir sorunun parçasıdır. 11- 13 yaş grubu çocuklarda gördüğümüz ve hiç istemediğimiz olaylar. Dernek üyelerimiz, vatandaşlarımız bazı çocukların bazı okul alanlarına girerek uyuşturucu kullandığını, gaz kokladığını ifade ediyorlar. Bizim istediğimiz, okullar çocuklar için sadece eğitim alanları olarak kalsın. Okullarımız gece saatlerinde boş ve çocuklar tenha gördüğü yerlerde yaptığı gibi okul bahçelerinde yapıyorlar. Aileler çocukların davranışlarını gözlemlemeleri gerekiyor" dedi.
Edirne'de okul çevrelerinde denetim yürüten polis ekipleri şüpheli görülen kişileri de genel bilgi toplama sistemi üzerinden inceliyor. Okul içinde r Okul dışında ekipler Süper Lig ölen kişilerin ve olayların mutlaka 155 polis imdat hattına bildirilmesini istiyor.

edirne çakmak gazı okul bahçesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama