Öksürük Şikayeti ile Hastaneye Başvurdu, Hastalığını Öğrenince Büyük Şok Yaşadı

Elazığ'da hastaneye öksürük şikayeti ile başlayan genç kadının hayvandan sağ ve sol Akciğerin eksiği tespit edildi. Genç kadın bölgede ilk defa yapılan kapalı yöntemle sağlığına kavuştu.

Öksürük Şikayeti ile Hastaneye Başvurdu, Hastalığını Öğrenince Büyük Şok Yaşadı
Öksürük Şikayeti ile Hastaneye Başvurdu, Hastalığını Öğrenince Büyük Şok Yaşadı melek eren

Elazığ'da 27 yaşındaki kıza Ayşe Yeşilkaya yaklaşık 2 ay önce öksürük şikayeti ile bir özel hastaneye başvurdu. Yapılan tahliller sonucunda genç kadını sağ ve sol Akciğerin de hayvandan geçtiği tahmin edilen kist belirlendi. Genç kadına Gittiği hastanede tedavisinin açık yöntemle ameliyatla yapılabileceği söylendi. Daha sonra Medical Park Elazığ Hastanesi göğüs cerrahi uzmanı Op. Dr. Tayfun Kermenli’ye ulaşan hastaya, Kapalı yöntemle de bu operasyonu gerçekleştirilebileceği söylendi. Hasta bunun üzerine Dr. Kermenli Tarafından bölgede ilk defa uygulanan Videotorakoskopik Cerrahi ve Endobag yöntemi ile sağlığına kavuştu.

Op. Dr. Tayfun Kermenli bölgede ilk kez gerçekleştirdikleri operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Ayşe Hanım’a bölgede ilk defa yapılan bir yöntem uyguladık. Bu sayede hasta hem daha çabuk toparladı, hem de daha az ağrı hissetmeye başladı. Kapalı yöntemle ameliyatın avantajı aynı seansta hem sağ taraf hem de sol tarafa müdahale edebiliyor olmamız. Çünkü açık yöntemle ve iki taraflı yapılacağı durumlarda genellikle ameliyat 10 veya 15 gün arayla yapılıyor” dedi.

“BU HASTALIK, HAYVANLARDAN BULAŞIYOR”

Op. Dr. Tayfun Kermenli, Bu hastalığı genellikle hayvanlardan insanlara bulaştığını belirterek,  “Kist hidatik hastalığı özellikle bölgemizde hayvancılığın yaygın olması nedeniyle daha fazla görülüyor. Bu hastalık, gelişmekte olan ülkelerde daha sık görülebiliyor. Hijyen koşullarının etkisi, pazardan veya manavdan aldığımız marul, domatesi ve yeşilliklerin iyi yıkanmaması nedeniyle hayvanlarda olan kist hidatik hastalığı bizlere bulaşabiliyor. Genellikle akciğer ve karaciğerde oluşuyor. Akciğerde oluştuğunda eskiden açık ameliyatla yapılıyordu. Yıllardır yapılan teknik veya yöntem açık ameliyattı. Biz artık kapalı ameliyatla yapıyoruz” dedi.

son dakika haber elazığ akciğr kist
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama