Muharrem İnce'nin FETÖ Göndermesine Hükümet Adına Bozdağ'dan Yanıt: Yalan!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçimlerin ardından FEÖ elebaşı Gülen'in iadesi isteyeceğiz sözlerine yanıt verdi. Muharrem İnce açıklama sularında hükümetin Gülen'i ABD’den usulüne uygun olarak istemediğini iddia etmişti. Hükümet sözcüsü Bozdağ, “Sizi ABD'den arayan her kimse yalan söylüyor. Bizim talebimizde bir eksiklik yok. Siz de yalancı şahitlik ediyorsunuz" diyerek yanıt verdi. Ayrıca Adalet Bakanlığı da bir açıklama yaparak FETÖ elebaşının iadesi için ABD ye 7 ayrı talebin iletildiğini duyurdu.

Muharrem İnce'nin FETÖ Göndermesine Hükümet Adına Bozdağ'dan Yanıt: Yalan!
Muharrem İnce'nin FETÖ Göndermesine Hükümet Adına Bozdağ'dan Yanıt: Yalan! melek eren

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçimlerin ardından FEÖ elebaşı Gülen'in iadesi isteyeceğiz sözlerine yanıt verdi.  Muharrem İnce açıklama sularında hükümetin Gülen'i ABD’den usulüne uygun olarak istemediğini iddia etmişti.   Hükümet sözcüsü Bozdağ, “Sizi ABD'den arayan her kimse yalan söylüyor. Bizim talebimizde bir eksiklik yok. Siz de yalancı şahitlik ediyorsunuz" diyerek yanıt verdi.  Ayrıca Adalet Bakanlığı da bir açıklama yaparak FETÖ elebaşının iadesi için ABD ye 7 ayrı talebin iletildiğini duyurdu.

CHP' nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Açıklama yaparak terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in ABD’den usulüne uygun istenmediğini iddia etmişti.  Bugün başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ konu hakkında hükümet adına inceye yanıt verdi.  Ayrıca Bekir Bozdağ'ın açıklamalarının Ardından Bir açıklamada Adalet Bakanlığı'ndan geldi. Hükümet sözcüsü Bozdağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gülen'in iade için geçici tutuklanması ve iade taleplerinde, bir eksiklik ya da yanlışlık yoktur"  ifadelerini kullandı.

BOZDAĞ ÇOK SERT KONUŞTU
Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;  "CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, ABD’den arandığını ve kendisine, Türkiye’nin terörist başı F. Gülenin iadesi için usulünce başvuruda bulunmadığını, söylendiğini dün bir TVye açıkladı. Âmâ arayanın kim olduğunu, açıklamadı. Sayın İnce, keşke ABD’den arayanın dediğinin doğru mu yalan mı olduğunu tespit için Adalet Bakanlığını arayıp işin aslını/doğrusunu öğrenseydi, kendisini yalancının yalancı şahidi durumuna düşürmezdi. Belli ki Sayın İnce, ABDden arayana inanmış ve onun ağzıyla Türkiye’yi suçluyor. Sizi ABD’den arayan her kimse, yalan söylüyor. Siz de sorgusuz ABD’den arayan yalancıya inanıp beyanını kamuoyu ile paylaşıyorsunuz. Kendinizi yalancıya gönüllü kullandırıyorsunuz, yalancıya yalancı şahitlik yapıyorsunuz. Türkiye’nin terörist başı ve 15 Temmuz Darbe Teşebbüsünün bir numaralı faili Güleni iade talebi, ABD ile Türkiye arasındaki ikili anlaşmaya uygundur. Terörist başı Gülenin iade için geçici tutuklanması ve iade taleplerinde, bir eksiklik ya da  yanlışlık yoktur. Türkiye,FETÖ kurucusu ve yöneticisi ve 15 Temmuz 2016 Darbe Teşebbüsü dahil pekçok suçun bir numaralı faili terörist başı F. Güleni ABD’den usulüne uygun talep etmiştir.  Türkiye’nin talebinde, herhangi bir eksiklik ya da yanlışlık yoktur. Her şey usule ve anlaşmaya uygundur. Türkiyenin talepnamesinde yer alan delillerin standardı da aramızdaki anlaşmanın aradığı delil standardını fazlasıyla karşılamaktadır. ABD yönetimi, terörist başı F.Gülen hakkındaki Türkiye’nin iade talebini ve eki delil dosyalarını, bugüne kadar ABD adli makamlarına göndermedi. Sayın İnce, siz alenen yalan söylüyorsunuz ve ABD’den arayan her kimse onun ağzından utanmadan ülkenize iftira ediyorsunuz. Klasör klasör gönderilen dosyalar, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Adalet Bakanlarımız, Dışişleri Bakanımızın görüşmeleri ve medyada yazılanlar, her şey ortada.”

ADALET BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
Bakan Bekir Bozdağ'ın açıklamalarının Ardından Bir açıklamada Adalet Bakanlığı'ndan geldi.  Adalet Bakanlığın yaptığı açıklamada ABD ye Fethullah Gülen'in iadesi için 7 ayrı iade talebinin iletildiğini belirtti. 

 

BEKİR BOZDAĞ bekir bozdağ muharrem ince fetullah gülen son dakika son dakika açıklaması fetullah gülen'in iadesi ABD
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama