Miting ve Generallere Termoslu Saldırı Planlayan Teröristin Evinden Liste Çıktı

Beşiktaş Vodafone Stadı'nda 10 Aralık 2016 günü oynanan beşiktaş-bursaspor maçının ardından gerçekleştirilen 39 polis 46 kişinin şehit olduğu 263 kişinin yaralandığı saldırı ile ilgili saldırı sırasında araçta bulunan yaklaşık 7 ay sonra yakalanan Zozan Kutum’un evinde Çok sayıda şifreli ve şifresiz örgütsel doküman ele geçirildi. Ele geçirilen belgelerde generallerin listesi olurken AK Parti mitinglerinde su termosu şeklinde bombayla saldırı planlandığı belirtildi.

Miting ve Generallere Termoslu Saldırı Planlayan Teröristin Evinden Liste Çıktı
Miting ve Generallere Termoslu Saldırı Planlayan Teröristin Evinden Liste Çıktı melek eren

10 Aralık 2016 günü Beşiktaş Vodafone Stadı'nda düzenlenen ve 39 polis 46 kişinin hayatını kaybettiği 263 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili 40 şüphelinin yer aldığı 2. iddianamenin detayları ortaya çıktı. Ayrıca iddianamede su termosları ile AK Parti etkinliklerine yönelik saldırı planlandığı belirtildi.

BİLGİ TOPLAMIŞLAR

İddianamede kanlı saldırıda kullanılan araçta bulunan Zozan Kutum’un 1 Temmuz 2017’de Esenler’de bir operasyonda yakalandığı Belirtilirken evde yapılan aramada çok sayıda şifreli mi şifresiz döküman ele geçirildiği vurgulandı. Bulunan örgütsel dökümanları içerisinde Mehmet Ateş İrez, GATA Hastanesi Genel Komutanı Korgeneral Ömer Paç ve Orgeneral Yaşar Güler’in Isimlerin yer aldığı yüksek rütbeli askerlere yönelik suikast düzenlemek için keşif yapıp bitki toplulukları kaydedildi. Ayrıca savcının iddianamede, “FETÖ terör örgütü ile PKK/KCK terör örgütünün darbe girişimi sonrasında birlikte hareket etmeleri nedeniyle bu keşif istihbarat çalışmasının 15 Temmuz 2016 tarihinden önce yapıldığı değerlendirilmiştir” şeklinde yorumu dikkat çekti.

POLİSLERİ SORDU

İtirafçıların ifadelerinin de yer aldığı iddianamede itirafçı Adnan Suni, Kutum’un kendisine... Otel’den bahsettiğini belirterek, “O dönem Başbakan olan Binali Yıldırım’ın burada kaldığını söyledim. Orada keşif yapmamı istedi. Araçla bir kere Tuzla’dan geçerken otelin etrafını dolaştım. Bana ‘bomba yüklü bir araç ile oraya girilip girilemeyeceğini’ sordu. Ben de otele müşteri gibi girilebileceğini, Özel Harekat polislerinin toplu halde durduklarını, bu otelin olduğu yere araç ile saldırı yapılabileceğini söyledim. Yine polislerin toplu olarak bulunduğu yerleri de sordu. Kartal Adliyesi’nde Çevik Kuvvet polislerinin olup olmadığı, nerede bekledikleri, işten çıkış saatleri gibi bilgiler toplamamı istedi” dedi.

‘SU SATIYORUZ’ 

AK Parti mitinglerinde su termosları ile saldırı düzenlemeyi planlayan teröristlerinHenüz kimliği belirlenemeyen bir avukat var gözaltına alındıktan sonra öğrenci olduklarını ve söz konusu termoslarda su sattıklarını söylemeleri istediği anlatıldı.

 

Beşiktaş Vodafone Stadı saldırı son dakika iddianame
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama