Meteoroloji Uzmanı Açıkladı! Bu Kış Rekor Yağış Bekleniyor

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi meteoroloji laboratuvar başkanı Adil tek 1971 2018 yıllarını kapsayan ocak-kasım dönemi 11 aylık ortalama sıcaklık değerlendirmesine göre 2018 yılının ocak-kasım döneminde 16.3 Derece olarak sıcaklık ölçümü yaptığı yapıldığını belirtti. Ünlü meteoroloji uzmanı bu senenin son 47 Yılın en sıcak yılı olduğunu dile getirdi.

Meteoroloji Uzmanı Açıkladı! Bu Kış Rekor Yağış Bekleniyor
Meteoroloji Uzmanı Açıkladı! Bu Kış Rekor Yağış Bekleniyor melek eren

1971 2018 yılları arasındaki ocak-kasım dönemi 11 aylık ortalama sıcaklık değerlendirmesine göre 2018 yılında ocak-kasım dönemi sıcaklık 16.3 derece olarak ölçüldü. Bu sıcaklık seviyesi son 47 Yılın en sıcak yılı anlamına geliyor.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, İstanbul'da son 106 Yılın en sıcak 3 kuşunun yaşanacağını dile getirdi.

EN SICAK 15 YIL 2000'LERDEN SONRA

Türkiye'de iklim değişikliğinin kaçınılmaz olarak görüldüğünü belirten Adil tek, “Sıcaklıkların artması atmosferdeki enerji miktarının da artmasına neden oluyor. Aslında bir küresel iklim değişikliği var. Bunları datalarımızda da rahatlıkla görüyoruz. Kandilli'de yaptığımız ölçümler 100 yılı geçti. 106 yıllık ölçüm periyoduna ulaştık. En sıcak 15 yılın 2000'li yıllardan sonra oluştuğunu görüyoruz. Yükselen bir sıcaklık trendi var"  ifadelerini kullandı.

KAR YAĞIŞI ZAYIF İHTİMAL

Marmara Bölgesine aralık ayı içerisinde kısa süreli kar yağışı beklediklerini belirten Tek, “Yüksek sıcaklıkların 2000'li yıllardan sonra 15-16 tanesi bu yıllardan sonraya sıkışmış. Bu sene ılıman bir hava geçti. Kışın ılıman geçeceğini söylemiştik. İklim modellerinin sonuçlarını konuşuyoruz. Marmara'da serin bir hava var Aralık ayı içerisinde. Aralık ayında kar yağışı olasılığı Marmara ve Batı Karadeniz'de gözüküyor. Sıcaklıklar daha sonra mevsim normalleri üzerine çıkıyor. İklim modellerine göre Ocak, Şubat ve Mart aylarında sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde olacak" dedi.

 

meteoroloji uzmanı yağış kış son dakika hava durumu
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama