Lisede Skandal Olay! Etik Olmaz Diye 112’yi Aramadılar

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde bir sağlık Lisesi'nde eğitim gören öğrenci teneffüs arasında parmağımı sıraya sıkıştırarak yaralandı. İddiaya göre okul İdaresi öğrencinin parmağında önemli bir şey olmadığını iddia ederek 112 çağırmanın etik olmayacağına karar verdi. Parmağında kırık olduğu belirlenen öğrenci saatler sonra ameliyat edildi. Kaymakamlık tarafından etik tartışmasının yaşandığı sağlık Lisesi'nin idarecileri ve nöbetçi öğretmen hakkında inceleme başlatıldı.

Lisede Skandal Olay! Etik Olmaz Diye 112’yi Aramadılar
Lisede Skandal Olay! Etik Olmaz Diye 112’yi Aramadılar melek eren

Yenişehir Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sağlık bölümü nde yaşanan ilginç olayda iddiaya göre 14 yaşındaki Berkay Künen isimli öğrenci kırık olduğu iddia edilen sıraya dayandığı sırada sıra ile birlikte yere düştü. Bu sırada öğrenci parmağını sıraya sıkıştırarak yaralandı. Öğretmenler öğrencinin parmağına buz Kompleksi yaptı. Okul İdaresi tarafından yaşanan olay öğrencinin ailesine haber verildi.

ETİK OLMAZ DİYE 112’Yİ ARAMADILAR

Öğretmen Berkay Künen'in Ailesine arayınca karşısına çıkan hala Mesude Künen'e "Küçük bir kaza yaşandı, korkulacak bir şey yok, buzla müdahale ettik öğrencinizle ilgilenin" dedi. Hala ise kendisinin okula gelmesinin bir saati bulacağını belirterek çocuğa herhangi bir hastaneye kendi imkanları ile ulaştırmalarını ya da 112’ye haber haber vermelerini istedi. Öğretmen ise bunun üzerine, Boyun etik olmayan bir davranış olacağını belirterek falının isteklerini yerine getirmedi. Yakınları 1 saat sonra okula ulaşarak 112 sağlık ekipleri eşliğinde genç öğrenci İznik Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yapılan kontroller de öğrencinin Serçe parmağının kırık olduğu belirlendi. Berkay Künen, Kazanın nasıl olduğunu anlatırken, "Sıraya dayanıyordum. Kırık olan sıra ile birlikte düştüm. O sırada parmağıma sıra çarptı. "Öğretmeni çağırdım buz tuttuk. Daha sonra da halam Mesude Künen’i aradık"  ifadelerini kullandı. Bu sabah saatlerinde öğrencinin kırık olan parmağı ameliyat edildi.

"ESAS YAPILANLAR ETİK DEĞİL"

Öğrencinin halısı yaşananların hiçbir şekilde etik olmadığını belirterek, "Ya başka bir şey olsaydı. Travma geçirseydi, kanamalı bir şey olsaydı ne olacaktı. Bana etikten bahsediyorlar. Onların yaptığı etik mi? Bu durumdan kesinlikle şikayetçi olmayı düşünüyorum. Parmağının sakat kalma durumu var. Sıralar zaten kırıkmış, kırık sıralarda okuyorlar. Bu olayın ardından ise bugün o sıraları tamir etmeye başlamışlar. Üstüne sağlık okulunda böyle bir olay nasıl olur ve müdahale etmezler aklım almıyor"  ifadelerini kullandı.

 

bursa yenişehir sağlık lisesi skandal olay son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama