Kayseri'de Yakalanan Elena, Her Şeyi Tek Tek Anlattı

Dünyanın her yerinde aranırken, geçtiğimiz hafta Kayseri’deYakalanan deaş yöneticilerinden RaşitEnikeev’in eşi Elena Rakhmanov’unIfadesinin detayları ortaya çıktı. Daha önceki eşinin deaş militanı olarak çatışırken öldüğünü ve daha sonra Raşit ile evlendiğini söyleyen Elena, Kendileri ile birlikte yakalanan Sümeyye abla kadınında kocasının ikinci eşi olduğunu anlattı.

Kayseri'de Yakalanan Elena, Her Şeyi Tek Tek Anlattı
Kayseri'de Yakalanan Elena, Her Şeyi Tek Tek Anlattı melek eren

Rusya'da 1992 yılında dünyaya geldiğini söyleyen Elena Rakhmanov’un 2016'da evlendiği Çeçen asıllı eşi ile Türkiye'ye geldiği ve bir süre sonra da Suriye'ye geçtiklerini anlattığı öğrenildi. Eşinin DEAŞ için savaşmayı çok İstediğini söyleyen ve canlı bomba eğitimi aldığını anlatan kadın daha sonra eşinin bir çatışmada öldürüldüğünü söyledi.

"RAŞİT İLE EVLENDİM"

Çatışmada eşinin ölmesinin ardından Suriye'de aç çıkmak için yol ararken kendisine evlenmek için biri değil birini aradığını söyleyen Raşit Enikeev’e “Ben seninle evlenirim”  diyerek onunla evlendiğine söyleyen kadın  “Raşit engelliydi. Engelli olduğu için savaşamaz, rahat ederim diye düşündüm. Beni Suriye’den çıkarsın diye onunla evlendim”  ifadelerini kullandı.

"İKİNCİ KADIN İLE DE EVLENDİ" 

Suriye'den Kaçak yollarla Türkiye'ye geçtiklerini ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan raşit'in tanıdıkları olduğu için Kayseri'ye giderek bir evde yaşamaya başladıklarını söyleyen Elena, “ Temmuz 2018’e kadar bu evde kaldık. Bir gün eşim bana Sümeyye adından Suriyeli bir kadının olduğunu, onunla evlenmeyi düşündüğünü söyledi. Birkaç gün sonra Sümeyye eve geldi. Bana Raşit ile evlenmesini abisinin istediğini söyledi. İlerleyen süreçte Sümeyye’nin abisi ile Raşit’in birbirlerini daha önceden tanıdıklarını anladım. Sümeyye ile eşim evlenince Talas’ta bir eve taşındık.” ifadelerini kullandı. 

"EYLEM YAPMADI"

İlk eşinin isteği üzerine Suriye'ye gittiklerini kendisinin herhangi bir silahlı eylem içinde yer almadığını söyleyen Elena kendisine gösteren fotoğraflardan da eşi ve kendi çevresinde olanları teşhis etti. Elena gözaltına alındıktan sonra diğer zanlılarla birlikte tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

DEAŞ Elena Rakhmanov rus kayseri son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama