Kars'ta Kuduz Karantinası! Tilkinin Isırdığı Köpekte Kuduz Olduğu Belirlendi

Kars'ın Merkez Çerme Köyünde tilki tarafından ısırılan köpeğin kuduz olduğunun belirlenmesinden sonra köy 3 ay boyunca karantinaya alındı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri köpekten bulaşan kuduz nedeniyle telef olan 4 büyükbaş hayvanın da gömdü.

Kars'ta Kuduz Karantinası! Tilkinin Isırdığı Köpekte Kuduz Olduğu Belirlendi
Kars'ta Kuduz Karantinası! Tilkinin Isırdığı Köpekte Kuduz Olduğu Belirlendi melek eren

Kars'ın Merkez Çerme Köyünde tilki tarafından ısırılan köpeğin kuduz olduğunun belirlenmesinden sonra köy 3 ay boyunca karantinaya alındı.  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri köpekten bulaşan kuduz nedeniyle telef olan 4 büyükbaş hayvanın da gömdü.

Kars'ın Merkez Şahin ve köyünde yaklaşık bir ay önce köyün içine giren birkaç Tilki Ercan Özkesemen’e ait köpeğe saldırdı. Köpekte olaydan 5 gün sonra ineklere saldırdı ve 7 gün sonra ineklerde problem olmaya başladı. Köye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri yaptıkları inceleme sonunda hayvanlarda kuduz görünümü tespit etti.

KUDUZ TESPİT EDİLDİ
Başka bir arada Karantina altına alınan hayvanlar bir süre sonra gözlem altında tutulduğu ve 10 gün sonra bir inek öldü. Ölen ineğin kafası Erzurum veteriner kontrol Araştırma Enstitüsü ne götürüldü.  Burada Yapılan araştırmalar sonucunda İneklik kuduz olduğu belirlenince,  kuduz şüphesi olan hayvanlarla birlikte dört büyük baş itlaf edildi. Kuduz belirlenen hayvanların sahibi olan vatandaşın diğer hayvanları ile birlikte köydeki kedi ve köpeklerin tamamına da aşı yapıldı.

AİLE DE AŞILAMA PROGRAMINA ALINDI
Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından hastalık çıkan ailede aşılama programına alındı. Bu vakanın bir ay oyuncu olduğunu söyleyen Çerme Köyü muhtarı Filit Ataysınlar,  "Tilkiler hiç görülmediği gibi köpeğe saldırmış. Tilki ısırdığı köpeğe kuduzu bulaştırmış. Köpek de inekleri ağzından ısırmış. Böylece kuduz yayılmış ve 4 inek telef oldu. Bunun üzerine tarım müdürlüğü ekipleri gelerek inekleri ve köpeği gömdüler" ifadelerini kullandı.

 

kars kuduz karantinası çerme köyü kuduz karantina
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama