Karayolları Genel Müdürlüğü'nden Sürücüler İçin Çok Önemli Uyarı

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Sürücüler için önemli uyarılar geldi. KGM kar ve tipinin yoğun olduğu koşullarda yol kullanıcıları ve karayolu ekiplerinin Can güvenliği açısından seyahatte ısrarcı olunmaması ve kapatılan yola kesinlikle gidilmemesi yönünde uyarılar yaptı. Yapılan açıklamada Karlı ve Buzlu yollara kullanan vatandaşlara uyarılar yapıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden Sürücüler İçin Çok Önemli Uyarı
Karayolları Genel Müdürlüğü'nden Sürücüler İçin Çok Önemli Uyarı melek eren

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada karla mücadele nin bütün ülkelerde aynı yöntem ve tekniklerle yürütüldüğü belirtilirken yolları trafik hacmi ve öncelik sıralamasına göre müdahale edildiği Öncelikle trafik akışının sağlanmaya çalışıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada yolu genişletme ve tamamen temizleme çalışmalarının trafik akışı sağlandıktan sonra yapıldığına dikkat çekilerek yağış anında veya hemen sonrasında yolların tamamen siyah olmasının beklenmesi gerektiği vurgulandı.

Kış şartlarında dünyanın hiçbir yerinde yolların tamamen siyah olmasına yönelik karla mücadele çalışması yapılmadığı yolun Buzlu ve kaygan olmasını hava koşullarından kaynaklanan doğal bir olay olduğu açıklamada belirtildi. 

Türkiye genelinde 67 bin kilometrede hizmet veren Karayolları Genel Müdürlüğü gibi hizmet alanı çok geniş kuruluşların ani hava değişimlerinden kaynaklanan buzlanmaya aynı anda ve herkesin de müdahale edilmesinin her zaman mümkün olmadığına dikkat çekilen açıklamada yolda kar yağışı ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi durumunda kazaların önlenmesi trafik güvenliği can ve mal güvenliği açısından yolların Geçici süreyle kapatıldığı belirtildi.

"KAPATILAN YOLA KESİNLİKLE GİRİLMEMELİ"

Siddetli tipi nedeniyle Karayolları ekiplerinin bütün çabalarına rağmen Yolların açılmasını geceki bildiğini belirtildiği açıklamada; "Kar ve tipinin yoğun olduğu koşullarda, yol kullanıcıları ve kara yolu ekiplerinin can güvenliği açısından seyahatte ısrarcı olunmamalı ve kapatılan yola kesinlikle girilmemelidir."  denildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü uyarı son dakika son dakika uyarısı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama