Kahveciyi Öldürüp, Cesedini Otomobille Dolaştıran Sanıklara Ceza Yağdı

Bursa'da birlikte gezdikleri kahvehane sahibi 43 yaşındaki Mustafa Durgut döverek öldüren cinayet davasında tutuklu yargılanan Fatih Kolomoç (24) ve İsmail Tuğrul'a (25) ömür boyu hapis cezası verildi. Mahkeme Kolomoç'un cezasını 25 yıla düşürürken davanın tutuksuz sanığı 52 yaşındaki Şenol Tuğrul'u 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kahveciyi Öldürüp, Cesedini Otomobille Dolaştıran Sanıklara Ceza Yağdı
Kahveciyi Öldürüp, Cesedini Otomobille Dolaştıran Sanıklara Ceza Yağdı melek eren

Bursa'nın Osmangazi İlçesi Ovaakça Mahallesi Aziziye Sokak dedeler mevkiinde 2017 yılı Kasım ayında yaşanan olayda kahvehane işleten Mustafa Durgut arkadaşları İsmail Tuğrul ve Fatih Kolomoç ile birlikte Otomobille gezmeye çıktı.  3 3 arkadaş dedeler mevkiine geldiklerinde Otomobili durdurdu ve sohbet etmeye başladı. İsmail Tuğrul, sohbet sırasında Cami Derneği'nin kahve annesini işleten babası ve Mustafa Durgut arasındaki dargınlık konusunu açtı. Konunun açılması ile birlikte çıkan tartışma karşılıklı küfürler de işin içine girince kavgaya dönüştü. Iddiaya göre İsmail Tuğrul ve Fatih Kolomoç, Mustafa Durgut’un kafasını yumrukladı. Mustafa Durgut aldığı darbelerle birini yitirirken ikili adamı otomobilin koltuğuna oturtarak 17 kilometre dolaştırdı. Aradan yarım saat geçtikten sonra sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Mustafa Durgut hastaneye kaldırdı. Ikili de otomobille hastaneye geldi. İki Arkadaş hastane polisi ne ifade verip ayrılırken Durgut doktorların yaptığı bütün müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

"BEN SİZE ALKOL PARASI VERİRİM, SİZ DE OYNARSINIZ"

Mustafa Durgut hayatını kaybedince polis İsmail Tuğrul ve Fatih Kolomoç'u gözaltına aldı. İki  Şüpheli sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderilirken Bursa 4 Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Şaban'ın son duruşmasında karar çıkarken duruşmada İsmail Tuğrul daha önce verdiği ifadesini tekrarlayarak,  "Çay içip sohbet ederken Mustafa abi, 'masraflar benden, akşam birlikte dışarıya çıkalım teklifinde bulundu. Otomobille gidip, alkol aldık.  Fatih, Mustafa’nın telefonundan iki ayrı numarayı aradı. Daha sonra kızların gelmeyeceğini söyledi. Fatih ile alkol alıyorduk. Mustafa abi, 'kızlar yok, siz bu kadarlık adamsınız, ben size alkol parası veririm, siz de oynarsınız, bu gece idare edeceğiz dedi. Babam da yanımıza geldi. Aramızda tartışma çıktı. Fatih, Mustafa’ya vurdu. Ben de Mustafa’ya yumrukla vurmaya başladım. Kafasını cama yaslamıştı. Kendisini arabadan mı attı, yoksa kapı mı açıldı bilmiyorum. Bir anda yok oluverdi. Arabadan indik. Ağzından tuhaf sesler geliyordu. Öldürme kastım yoktu. Alkollüydüm. O gece orada bulunduğum için utanç duyuyorum. Pişmanım" dedi.

"BİZE KARŞI CİNSEL EYLEMİ OLMAMIŞTIR"

Mahkemede ifade veren Fatih Kolomoç da "Mustafa abi, Bursa’nın neresine gidersek gidelim hesaplar benden dedi. Mustafa abinin arabasına bindik. Telefonla görüştüğümüz kızlar geç olduğu için gelmeyeceklerini söylediler.  Ovaakçada Şenol Tuğrul abiyi arabaya aldık. İsmail, Mustafa abinin kafasını, kolunun altına alıp vurmaya başladı.  Babası Oğlum vurma dedi. Yere düşünce kafasını çarptı. İsmail, Bayılmış numarası yapıyor dedi. Babası yanımızdan gitti. Arabanın ön koltuğuna yatırdık. Arabaya alıp dolaştırdık, sonra ambulansı aradık. Mustafa abinin bize karşı cinsel eylemi olmamıştır. Pişmanım"  dedi. Dağlama tutuksuz sonu Şenol Tuğrul ise suçlamaları kabul etmedi.
Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti tutuklu sanıklar İsmail Tuğrul ve Fatih Kolomoç’a ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme tarafından Kolomoç'un cezasını 25 yıla düşürdü.  Davanın tutuksuz sanık Şenol Tuğrul’a ise mahkeme 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

bursa osmangazi cinayet son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama