İzmir'de Sel Felaketi! Bir Ayda Yağacak Yağış 3 Günde Yağdı

İzmir'de son 3 gündür aralıksız devam eden sağanak yağış nedeniyle Kent genelinde Hayat olumsuz etkileniyor. İzmir'de kaybedilen son 3 günlük yağış miktarı 30 yıllık Ocak ayı ortalamasının çok üstünde. Sağanak yağış nedeniyle Alsancak'ta işyerlerini su bastı esnaf üç gündür süren yağış nedeniyle iş yapamaz hale geldi. Kınık ve balgama ilçelerinde ise tarım arazilerinin vurdu. Meteoroloji 2. bölge müdürü Latif Gültekin pazar ve pazartesi günleri hava sıcaklığının azalacağını salı gününden itibaren yine yağış beklediklerini söyledi.

İzmir'de Sel Felaketi! Bir Ayda Yağacak Yağış 3 Günde Yağdı
İzmir'de Sel Felaketi! Bir Ayda Yağacak Yağış 3 Günde Yağdı melek eren

Meteoroloji 2. bölge müdürü Latif Gültekin tarafından yapılan açıklamada İzmir'de Son 3 günde etkili olan sağanak yağışın Gece yarısına kadar süreceği belirtildi. Son 3 günde İzmir'e düşen yağış miktarının son 30 yıllık Ocak ayı ortalamasının üstünde olduğunu söyleyen Gültekin, "Son 30 yıllık ocak ayı yağış ortalaması 133 kilogram. Sadece 3 günde alınan yağış ise ortalama 145 kilograma ulaştı. Bir aylık yağıştan daha fazlası 3 günde alındı."  ifadelerini kullandı.

ALSANCAK’TA İŞ YERLERİNİ SU BASTI

İzmir Alsancak semtinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle ev ve işyerlerini su bastı. Sokakların kaldırım olmayan yerlerindeki isimlerini basan su nedeniyle esnaf iş yapamaz hale geldi. Yıllardır aynı durumu yaşadıklarını söyleyen esnaf mazgal eksikliğinden dert yandı.
Ayaklarında yağmur çizmeleri ile dükkanlardaki suyu kovalarla başarılı Tan esnafa mahallelerde yardım etti.

BERGAMA VE KINIK’TA SU TAŞKINLARI, TARIM ARAZİLERİNİ VURDU

İzmir'in Bergama ve kına gecelerinde son 3 gündür devam eden sağanak yağış hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sabah yağış nedeniyle Kınık'ta Karadere çayı Tarsus'ta. Harika komik ve Bergama'dan geçen Bakırçay Nehri’nde de Taşkın yaşandı. Her iki ülke de Buğday arpa ıspanak ve sebze ekili alanların da yer aldığı 100000 dönüme Aşkın arazi sular altında kaldı.

son dakika izmir bergama son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama