İzmir'de 6 Kıza İstismardan Yargılanan Din Kültürü Öğretmeni İlk Duruşmada Tahliye Edildi

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir Ortaokulda müdür yardımcısı olarak çalışan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni 49 yaşındaki Çetin O. hakkında 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla dava açıldı. Tutuklu yargılanan sanık öğretmen ilk duruşmada tahliye edildi. Çetin O.'nun Cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kız öğrencilerden beşi Kasım ayında görülecek olan duruşmada ifade verecek.

İzmir'de 6 Kıza İstismardan Yargılanan Din Kültürü Öğretmeni İlk Duruşmada Tahliye Edildi
İzmir'de 6 Kıza İstismardan Yargılanan Din Kültürü Öğretmeni İlk Duruşmada Tahliye Edildi melek eren

İzmir Karabağlar'da bulunan Ortaokulu Müdür Yardımcısı din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Çetin O. Iddiaya göre geçtiğimiz Mart ve Nisan aylarında okuldaki 6 kız öğrenciye sözlü ve fiziki cinsel istismarda bulundu. Iddiaya göre cinsel istismar olayları Çetin O.'nun, ders sırasında ileride ne iş yapmak istediğini sorunca "Dansçı olmak istiyorum" cevabını veren öğrencisi H.Ü.'yle  koridorda karşılaşarak odasına çağırması ile başladı. Din kültürü öğretmeni Çetin O. iddiaya göre Küçük kızı odasına çağırarak cep telefonundan müzik açtı ve "Hadi bana dans et, bir iki figür göster" dedi. Kız öğrencinin itiraz etmesi ve odadan çıkarak bağırması üzerine Diğer öğretmenler de Çetin O.'nun odasının önüne geldi. Daha sonra küçük kızın olayı okuldaki rehber öğretmeni anlatmasının ardından din kültürü öğretmeni hakkında tutanak tutuldu. Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte benzer olaylar yaşadığını söyleyen 5 kız öğrenci yaşadıklarını rehber öğretmeni anlattı.

“DÜŞÜK NOT VERDİĞİM İÇİN İFTİRA ATMIŞ OLABİLİRLER'

Olayla ilgili İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma kapsamında öğretmen açığa alındı.İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ailelerin şikayeti üzerine başlattığı soruşturmada geçtiğimiz 19 Nisan tarihinde gözaltına alınan Çetin O., bir gün sonra da tutuklandı. Tutuklanan din kültürü öğretmeni hakkında 5 kez 8 yıldan 5 yıla kadar ve H.Ü.'ye yönelik davranışı nedeniyle de 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.  İzmir 7 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame sonucu başlayan davada duruşma geçen 15 Ağustos'ta görüldü. İlk duruşmada suçlamaları kabul etmeyen öğretmen,"Ben okula giriş çıkışlar ve öğrencilerin giyimleriyle ilgili görevliydim ve öğrencilerin okula taytla gelmesine, uygunsuz araç ve gereçlerle gelmelerine engel oldum. Dolayısıyla okulda sevilmeyen idareci haline geldim. En son yaptığım sınavda da düşük not verdiğim için öğrenciler böyle bir iftira atmış olabilirler"  ifadelerini kullandı.

TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti tacizci olduğu iddia edilen öğretmenin kaçma ya da delil karartma şüphesi olmadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

 

izmir cinsel istismar din kültürü öğretmeni son dakika öğretmen cinsel istismar haberleri
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama