İstanbul Valiliği'nden Kartal'daki Çöken Binaya İlişkin Açıklama

İstanbul Valiliği Kartal'daki Yeşilyurt Apartmanında meydana gelen fırtına sonrası 934 personel 227 araç V8 arama kurtarma köpeği ile başlatılan çalışmalarını tamamen sona erdiğini söyledi. Valilikten yapılan açıklamada bölgelerinde görülen 11 binadaki 135 hanenin güvenlik nedeniyle tahliye edildiği ve buralarda ikamet eden vatandaşlar verdikçe konaklama hizmeti sunuldu belirtildi.

İstanbul Valiliği'nden Kartal'daki Çöken Binaya İlişkin Açıklama
İstanbul Valiliği'nden Kartal'daki Çöken Binaya İlişkin Açıklama melek eren

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema sokakta bulunan Yeşilyurt Apartmanında 6 Şubat Çarşamba günü saat 16 00 sıralarında meydana gelen çökme nedeniyle İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında olay yerine en yakın konumu binası olan Çakabey İmam Hatip Okulunda kriz Merkezi oluşturulduğu belirtildi.
Oluşturulan heyetin derhal arama kurtarma çalışmaları başlattığı belirtilen açıklamada afet ve acil durum yönetimi Başkanlığı koordinasyonuyla Arama Kurtarma  Birlikleri, JÖAK'a bağlı Jandarma Komando Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve UMKE, İl Jandarma  Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile, Çalışma  ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü, Kartal, Bahçelievler, Arnavutköy Belediyeleri,  Kızılay, İHH, Maltepe Üniversitesi ve YARKUR'dan toplam 934 personel, 227 araç ve  8 arama-kurtarma köpeği ile başlatılan çalışmaların tamamlandığı ifade edildi.
Talihsiz olaylar 20 kişinin hayatını kaybettiği ve Orta Asya kökenli misafirin hayatını kaybettiği belirtilirken kriz Merkezi koordinasyonunda 76 saat süren arama kurtarma çalışmalarında 14 vatandaşın yaralı olarak kurtarıldı belirtildi. Bölgede arama kurtarma çalışmalarının tamamen sona erdiğinin belirtildiği açıklamada bölgelerinde görülen 10 Bir binada 235 hanenin güvenlik nedeniyle tahliye edildiği ve buralarda ikamet eden vatandaşlar Valilik tarafından konaklama hizmeti sunduğu olduğu belirtildi.
İstanbul Valiliğinin açıklamasında, şunlar kaydedildi:
"Meydana gelen bu elim olayın hemen akabinde talimatlarıyla çalışmaları yakından takip eden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Binalı Yıldırım, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ve Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca'ya arama kurtarma çalışmalarını ziyaret ederek bizlere verdikleri destek için teşekkür ediyoruz.  Olayın başlangıcından sonuna kadar kriz merkezinde bizzat çalışarak hem merkezi hem de arama kurtarma çalışmalarını koordine eden İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a minnettarız. Çok teşekkür ediyoruz.  Sayın İçişleri Bakan Yardımcımız İsmail Çataklı'ya, milletvekillerine, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanımıza ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyoruz."

 

son dakika istanbul valiliği kartalda çöken bina son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama