İçişleri Bakanlığı Yaylacıları Uyardı: Bu Eşyaları Sakın Evde Bırakmayın

İçişleri Bakanlığı özellikle Karadeniz bölgesinde bulunan Yaylacıları uyararak, görüntülü en başarılı terör operasyonları nedeniyle nefesli Hayal olmayan bölücü terör örgütü mensuplarının yiyecek sıkıntısı çektiğini Bu nedenle Yayla sezonu bitirilirken vatandaşların evlerinde yiyecek malzemesi bırakmamaları gerektiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı Yaylacıları Uyardı: Bu Eşyaları Sakın Evde Bırakmayın
İçişleri Bakanlığı Yaylacıları Uyardı: Bu Eşyaları Sakın Evde Bırakmayın melek eren

İçişleri Bakanlığı özellikle Karadeniz bölgesinde bulunan Yaylacıları uyararak,  görüntülü en başarılı terör operasyonları nedeniyle nefesli Hayal olmayan bölücü terör örgütü mensuplarının yiyecek sıkıntısı çektiğini Bu nedenle Yayla sezonu bitirilirken vatandaşların evlerinde yiyecek malzemesi bırakmamaları gerektiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı çok sayıda ilin Valiliğine yazı göndererek, “Güvenlik Tedbirleri" konulu genelge ile uyarılarda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı uyarıda, son dönemlerde PKK'lı teröristlere yönelik yürütülen başarılı operasyonlar sayesinde terör örgütü mensuplarının temel Gıda ve yaşam malzemesi temini konusunda ciddi sorunlar yaşadığı belirtildi. BTÖ mensuplarının temel gıda ve yaşam malzemesinin temininde engellemek amacıyla Yayla dönüşlerinde alınacak güvenlik önlemleri şu şekilde belirtildi;

"Yayla ve meraların vatandaşların kullanımına açılması ile birlikte terör örgütüne yardımcı olabilecek kişilerin terör örgütü mensuplarına erzak ve yaşam malzemesi sağlamalarını önlemek için gerekli tedbirler alınacak. Yayla dönüşlerinde vatandaşların artan yaşam malzemelerinin terör örgütü mensuplarınca alınabileceği düşünülerek yaylada bırakmamaları konusunda uyarılacak. BTÖ mensuplarının lojistik faaliyetlerine yardım eden ve erzak götüren işbirlikçilerinin genellikle yol kontrollerinde ana yollar yerine ara ve tali yolları kullanması nedeniyle bu yolların denetimine ağırlık verilecek. Kolluk kuvvetlerince toptan satış yapan yerler ile büyük marketlerden ve bakkallardan alınan dikkat çekici un, şeker, konserve, helva, reçel vb. gıda ve yaşam malzemelerin satışı takip edilecek ve istihbarata ağırlık verilecek. Yol kontrollerinde kamyonet, panelvan, minibüs gibi şüpheli araçlar detaylı aramalardan geçirilecek. Terör örgütü tarafından kullanılması muhtemel gıda ve yaşam malzemelerini aracında bulunduran şahısların yerleşim yeri ile yol güzergahı ve kaç kişilik malzeme götürdüğü hususları ayrıntılı sorgulanacak."

içşleri bakanlığı uyarı yayla PKK BTÖ
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama