Hem Tacize Uğradı, Hem Sürüldü! Konya'da Tacize Uğrama Sürgünü

Konya Selçuk Üniversitesi Sağlık Kültür ve spor Daire Başkanlığı Özel Kalemde çalışan T.Ö. isimli kadın Daire Başkanı kendisini taciz ettiği iddiası ile şikayette bulundu. Valilik yeterli delil olmadığı için Soruşturma izni vermezken Danıştay 1. dairesi ise soruşturma açılmasına karar verdi. Fakat buna rağmen T.Ö. hem tacize uğradı hem de görevinden alınarak önce öğrenci yurdunda temizlik görevlisi sonra da yemekhane görevlisi olarak çalıştırılmaya başlandı.

Hem Tacize Uğradı, Hem Sürüldü! Konya'da Tacize Uğrama Sürgünü
Hem Tacize Uğradı, Hem Sürüldü! Konya'da Tacize Uğrama Sürgünü melek eren

Konya Selçuk Üniversitesi Sağlık Kültür ve spor Daire Başkanlığı Özel Kalemde çalışan T.Ö.  isimli kadın Daire Başkanı kendisini taciz ettiği iddiası ile şikayette bulundu. Valilik yeterli delil olmadığı için Soruşturma izni vermezken Danıştay 1. dairesi ise soruşturma açılmasına karar verdi. Fakat buna rağmen T.Ö.  hem tacize uğradı hem de görevinden alınarak önce öğrenci yurdunda temizlik görevlisi sonra da yemekhane görevlisi olarak çalıştırılmaya başlandı.

Alınan bilgiye göre 28 yaşındaki T.Ö.  Daire Başkanı H.H.S’nin kendisini farklı zamanlarda odasına çağırdığı ve “Sevgilin var mı? Sevgilim olmayı ister misin? Dışarıda erkeklerle şehvetli bir şekilde seviştiğini duydum, benimle de şehvetli bir şekilde sevişmek ister misin? Rujunun tadına bakmak istiyorum”  gibi şeyler söylediğini belirterek suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, savcılık kamu görevlisi olduğu için Valilik makamından Soruşturma izni istedi. Fakat, Konya Valiliği İl İdare Kurulu Verdiği kararda, “Adı geçen daire başkanı hakkında özel kalem sekreteri müştekinin taciz ile ilgili iddialarını doğrulayan, olaya şahit olmuş tanık beyanı bulanmadığı, müştekinin tanık olarak gösterdiği kişilerin ise olaya beraber şahit olmadıkları, müştekinin kendilerine anlattıkları doğrultusunda beyanda bulundukları, dolayısıyla ilgili hakkında cezai soruşturma açılmasını gerektirecek yeterli somut bilgi ve beyan bulunmadığı”  ifadelerini kullanarak Soruşturma izni vermedi.

BİR KADINDAN DAHA ŞİKAYET
Valilik tarafından verilen bu kararı danıştay'a başvurarak itiraz eden T.Ö.’nün itirazı üzerine Danıştay soruşturma açılmasına karar verdi. Konya 16. Asliye Ceza Mahkemesi, daire başkanı H.H.S. hakkında taciz suçlamasıyla dava açtı. Aynı dairede stant görevlisi olarak çalışan Y.Ç. isimli kadının da Daire başkanı H.H.S. hakkında, taciz iddiası ile şikayette bulunduğu öğrenildi.

SORUŞTURMA AÇIP YEVMİYESİNİ KESTİLER
T.Ö., Şikayetin ardından Daire Başkanı tarafından tehdit edildiğini iddia ederek 30 gün Çağrı Üzerine Koruma Kararı aldırdı. Aynı zamanda kadının görev yeri de değiştirilerek Fen Bilimleri Enstitü Öğrenci İşleri’ne gönderildi. T.Ö. Şikâyetini geri alması konusunda uyarıldığını iddia ederken buradaki görevinden de alındığını ve önce Selçuk Üniversitesi Atatürk Öğrenci Yurtları’na temizlik görevlisi ardından da öğrenci yemekhanesine gönderilerek yemekhane görevlisi yapıldığını söyledi. Ayrıca kadın hakkında disiplin soruşturması da açılarak iki gün yevmiye kesme cezası verildi. Yaşadığı olayların ardından açıklama yapan kadın,“Tacize uğrayan benim ancak sürgün edilen ve cezalandırılan da ben oldum. Psikolojim altüst oldu. Şikâyetimden vazgeçmem için baskı yapıyorlar, bırakıp gitmemi istiyorlar” ifadelerini kullandı.

 

KONYA konya danıştay şikayet son dakika son dakika haberi taciz
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama