Hamallık Yapan Kumpas Mağduru Astsubayın Hukuk Zaferi

İzmir'de bütün sanıkların Beraat ettiği askeri casusluk davası soruşturmasında adı geçen örgütü yöneticisi olduğu öne sürülen kadınla ilişkisi bulunduğu iddia edilen Türk Silahlı kuvvetlerinden atılan ailesini geçindiren bilmek için sebze halinde hamallık yapmak zorunda kalan astsubay üstçavuş Önder Çayır 5 yıl verdiği hukuk mücadelesini kazandı.

Hamallık Yapan Kumpas Mağduru Astsubayın Hukuk Zaferi
Hamallık Yapan Kumpas Mağduru Astsubayın Hukuk Zaferi melek eren

Manisalı olan Önder Çayır 2006 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda astsubay olarak göreve başladı. Çayır çeşitli illerde görev yaptıktan sonra Diyarbakır 8 Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yaptığı sırada ismi 2013 yılında fetö'nün kumpas davalarında ne olduğu Anlaşılan İzmir merkezli askeri casusluk soruşturmasında dahil edildi.

'CİNSEL İÇERİKLİ KONUŞMALAR' İDDİASI

Örgüt yöneticisi olmakla suçlanan kadınla ilişki yaşadığı iddia edilen çayırın sanal ortamda kadınla cinsellik içerikli konuştuğu hem kendi Birliği hem de farklı Birlikler hakkında bilgiler verdiği öne sürüldü. Önder Çayır hakkında ortaya atılan iddiaların ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı istihbarat Başkanlığı soruşturma yürüttüğü ve Çayır Şubat 2014 tarihinde Ordu'dan atıldı. Önder Çayır’ın ismi TSK dan atılmasının ardından suçlandığı askeri casusluk davasına dahil edilmedi. Önder Çayır, hakkındaki suçlamaları kabul etmezken bütün bunları kanıt olarak kararının düzeltilmesi için Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne sunduğu. Ancak 16 Aralık 2014 tarihinde İhraç kararı Askeri Yüksek İdare Mahkemesi tarafından onandı.

HEM HAMALLIK YAPTI HEM DE HUKUK MÜCADELESİ VERDİ

Önder Çayır mesleğinden atılmasının üzüntüsünü yaşarken geri döndüğünü Manisa'nın Salihli ilçesinde ailesini geçindirmek adına inşaatlarda işçi olarak çalıştı Daha sonra da sebze meyve halinde hamallık yapmaya başladı. Bir yandan da hukuk mücadelesini bırakmayan Çayır Anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkını kullandı. Başvuruyu inceleyen Anayasa Mahkemesi 21 Mart 2018 tarihinde verdiği kararda Önder çayırın ordudan atılması kararına hak ihlali saydı.  

GÖREVİNE İADESİNE KARAR VERİLDİ

Önder Çayır Anayasa Mahkemesi'nin bu kararının ardından avukatı Mehmet Erkan Akkuş aracılığı ile Diyarbakır 1. idare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkemeye dava dosyasını inceledikten sonra çayırın TSK dan atılmasına neden olan soruşturmada ne ile suçlandığını somut delillere dayanan durulmadığını ifadesini alan askeri görevlilerin kimliklerinin yazılmadığını ifadedeki Bazı bölümler ile sesli kadın sesi kuşa karartılır imha edildiğini belirlendiği belirtildi.  Ayrıca Soruşturmadaki suçlamaların iş hayatı ile değil özel hayatı ile ilgili olduğuna kanaat getiren mahkeme Çayır’ın tekrar görevine iade edilmesine karar verdi. Ayrıca Önder çayırın Türk Silahlı kuvvetlerinden asıldığı süre boyunca alması gereken yaklaşık 250 bin TL nin de kendisine ödenmesine hükmedildi.

ÜNİFORMASINA KAVUŞACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR

Hukuk mücadelesinden zaferle çıkan ve karar sonrasında büyük Sevinç yaşayan Önder Çayır hala para kazanmak adına Salihli'de hamallık yapmaya devam ediyor. Önder Çayır sabırsızlıkla mahkeme kararının Bakanlığın onayı ile yürürlüğe girmesinden sonra büyük bir onurla taşıyacağı üniversite formasına kavuşamayı bekliyor.

'BEŞ YIL SONRA MESLEĞİNE GERİ DÖNDÜRDÜK'

Başından beri daha yakından takip eden Avukat Mehmet Erkan Akkuş ise yaptığı açıklamada, "Hava Kuvvetleri Komutanlığı, İstihbarat Daire Başkanlığı'ndaki FETÖ üyelerinin anayasaya, savunma hakkına ve özel hayatın gizliliğine aykırı olarak yaptıkları sorgulama nedeniyle meslekten attığı Önder Çayır'ı, alnının akıyla beş yıl sonra mesleğine geri döndürdük. Bu emsal teşkil eden kararla Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yapılan sorgulamaların psikolojik baskı, tehdit ve yıldırmayla yapıldığı da karara bağlanmış oldu. Müvekkilim mesleğinden ayrı kaldığı süreçte, aile bütünlüğü dağılma noktasına gelmiş, müvekkilimin çocukları dahi TSK'dan atılmış olmanın toplum nezdindeki öteleme ve hor görme psikolojisini yaşamıştır. Müvekkilim mesleğinden ayrı kaldığı süreçte çoğu zaman işsiz kalmış çoğu zaman da yevmiye usulü gündelik, vasıfsız işlerde çalışarak alın teriyle, ailesiyle birlikte hayata tutunmaya çalışmıştır" dedi.

hamallık kumpas kumpas mağduru astsubay
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama