Günde 400 TL Kazanan Dilenci Kadın, Nasıl Dilendiğini Anlattı

Adana kent merkezinde kendileri için belirledikleri camilerin önünde dilencilik yapan ve vatandaşların Duygularını sömüren dilencilere yönelik Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Zabıta ekipleri tarafından yakalanan dilenciler pişkinliği elden bırakmayarak 10 dakika sonra yeniden dil edeceklerini söyledi. Başka bir dilenci ise Günde 200 400 lira arası kazandığını ve nasıl dilendiğini gülerek anlattı.

Günde 400 TL Kazanan Dilenci Kadın, Nasıl Dilendiğini Anlattı
Günde 400 TL Kazanan Dilenci Kadın, Nasıl Dilendiğini Anlattı melek eren

Adana Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri Kent merkezinde vatandaşlara ve esnaflara broşür dağıtarak dilencilik yapanlara karşı uyarıda bulundu. Cami önlerinde ve kentlerdeki diğer kalabalık yerlerde vatandaşların duygularını sömüren dilencilere de operasyon düzenleyen zabıta ekipleri dilencileri suçüstü yakaladı.

Yakalandıktan sonra zabıta daire başkanlığına getirilen dilencilere üst araması ve kimlik kontrolü yapıldı. Aralarında Suriyeli uyruklu öğrencilerin de bulunduğu 10 kişiye ekipler tarafından dilencilik yapmamaları konusunda uyarılar yapılırken dilencilerin üst aramasında birşey çıkmaması dikkatlerden kaçmadı.

GÜNDE 200-400 TL KAZANIYOR

Dilenci lardan biri günlük 200 400 TL arası para kazandığını gülerek anlatırken yakalanan kadın dilencilerden biri ise aile büyüklerine beddua ederek, “Bizleri büyüklerimiz böyle alıştırdı. Huylu huyundan vazgeçmiyor. Onlar da bizim gibi dileniyor. Osmaniye’den geliyoruz her gün otobüsle. Topladığımız 15-20 TL o da yol parasına gidiyor her gün”  ifadelerini kullandı. Başka bir dilenci ise dilencilik yapmaya mecbur olduğunu belirterek, “Şimdi sen beni bırak ben 10 dakika yine aynıyım. Ya istasyonda ya da akşam gel 5 buçuktan sonra büyük otogarda beni bulursun. Bana günlük 50 TL bir kişi versin ben basar giderim. Ben diğerleri gibi 100 lira, 500 lira kazanayım demem. Benim evimin nafakası çıksın yeter”  diye konuştu.

"DİLENCİLİK MESLEK OLMASIN"

Konu hakkında İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürü Berat Tarku ise “'Dilencilik meslek olmasın' sloganıyla halkımızı bilinçlendirmek için broşürler bastırdık. Zabıta ekiplerimiz bu konuyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında, okullarda, camilerde ve yayaların yoğun olduğu bölgelerde vatandaşlarımızı bilgilendirip, dilenciliğin meslek haline gelmemesi için çalışmalar başlatıyoruz. Dilenciliğin bitmesindeki en etkin yolun vatandaşlarımızın duyarlı davranması ve bilinçlenmesi. Bu konu ile ilgili ekiplerimizde çok yoğun bir çaba harcıyor”  ifadelerini kullandı.

adana dilenci zabıta operasyon
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama