Gümüşhane'de Şok Olay! 300 Yıllık Tarihi Köprü, Bir Gecede Ortadan Yok Oldu

Gümüşhane'nin Arslanca köyü Balahor Deresi üzerinde bulunan 300 yıllık tarihi kemer köprü, bir gecede yok oldu. Köprüden geriye sadece bir ayağının birkaç parça taşırken çevrenin etkisiyle yıkıldığını sananlar Dere boyunca yaptığı arama sonucunda diğer taşları bulamadı. Çevrede yaşayan vatandaşlar Bir hafta önce yerinde olan köprünün taşlarının sökülerek çalındığında şüphe ederken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gümüşhane'de Şok Olay! 300 Yıllık Tarihi Köprü, Bir Gecede Ortadan Yok Oldu
Gümüşhane'de Şok Olay! 300 Yıllık Tarihi Köprü, Bir Gecede Ortadan Yok Oldu melek eren

Gümüşhane'nin arslanca köyündeki Balahor Deri üzerinde bulunan ve 3 aylığının birbirine bağlandığı 5 metre uzunluğundaki 300 yıllık tarihi köprü bir gecede ortadan kayboldu. Cuma günü Yayalar tarafından göç yolu üzerinde bulunan ve normal zamanlarda çok kullanılmayan köprünün yerinde olmadığını fark eden köylüler büyük şok yaşadı.

Köylüler durumu köy muhtarı Coşkun Doğan'a giderek bildirdi. Köprüyü son olarak Pazartesi günü sağlam gördüklerini çarşamba ve perşembe günleri bölgede yağmurun etkili olduğunu belirten köylüler ancak köprüyü sürükleyecek kadar bir farkının olmadığını söyledi. Köylülerle birlikte Bölgeye giden muhtar Doğan, arama çalışması başlattı. Köprüden geriye sadece bir ayağının karın kalıntıları kaldı belirlenirken olay yerinde köprünün Taşan Derenin etkisi ile yıkıldığını sananlar Dere yatağı boyunca aradı. Fakat köprüye ait herhangi bir iz bulunamadı. 

'YIKILSA TAŞLAR DEREDE OLURDU'

Köprünün bir gecede ortadan kaybolması nedeniyle şaşkına dönen arsanca köyü muhtarı Coşkun Doğan, “Köprünün çalındığı dedikoduları üzerine geldik. Baktık ki köprünün taşları dahi yerinde yok. Burada kalan taşların eşelendiğini ve bir şekilde başka bir yere götürüldüğünü anladık. 1 hafta öncesine kadar köprü buradaydı. Köprü çökse bile deredeki bu az suyun, taşları sürükleme ihtimali yok. Köprü yıkılmış olsa bile taşlar dere boyunca olmalıydı. Etrafta hiç taş yok. Geçen pazartesi günü yerindeydi. Sonra burada son 3- 4 gün içinde neler oldu, bilemiyoruz. Gün içinde sık kullanılan bir köprü değil. Muhtemelen bu taşları buradan aldılar"  ifadelerini kullandı.

 

gümüşhane dere tarihi köprü son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama