Gırgır Dergisi Neden Kapatıldı?

Gırgır Dergisi Neden Kapatıldı?

Gırgır Dergisi Neden Kapatıldı?
Gırgır Dergisi Neden Kapatıldı?
Hz. Musa hakkında skandal bir karikatür yayınlayan ünlü mizah dergisi Gırgır kapatıldı. Kapatma kararını ise derginin kendisi aldı. Derginin yayıncı kuruluşunun avukatı da bir açıklama yaparak, yayıncı firma olarak o karikatüre neden olan çizer ve çalışanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Ünlü karikatür dergisi Gırgır’ın kapatıldığı açıklandı. Gırgır dergisinde geçtiğimiz günlerde Hz. Musa hakkında skandal bir karikatür yayınlanmış, dergi büyük tepki çekmişti. Bu olayın ardından flaş bir karar alan yayıncı kuruluş, derginin bugün itibari ile kapatıldığını açıkladı. Skandal karikatür ile ilgili olarak daha önce Gırgır dergisinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, 'Yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle basım öncesi fark edilemeyen bu 'berbat' karikatür incitmiş olduğumuz herkesten özür dileriz' ifadeleri kullanılmıştı.



YAYINCI ŞİRKETİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Derginin kapatılmasına ilişkin açıklama yayıncı kuruluşun avukatı tarafından yapıldı. Avukat açıklamasında dergide çalışan herkesin işten çıkartılmasına karar verildiğini de söyleyerek,  ‘Gırgır dergisinin son sayısında yayınlanan hoş olmayan karikatür nedeniyle yayıncı şirket Gırgır dergisinin kapatılmasına ve dergide çalışanların tamamının işten çıkarılmasına karar vermiştir. Bu karikatürün yayınlanması en başta toplumumuzu rahatsız ettiği gibi, yayıncı şirketi de çok rahatsız etmiştir. Karikatürün firmayı zor durumda bırakmak amacıyla kötü niyetli çalışan kişi veya kişiler tarafından yayınlandığını düşünüyoruz. Kasti bir tutum söz konusudur. Dini değerlerin aşağılandığı bu karikatür kötü niyetli bir tutumla çizilerek, yayıncı şirkete danışılmadan, adeta gizlenerek, son anda habersizce yayına verilmiştir. Bunu yapan çalışanlar dini değerleri aşağılamak suretiyle suç işlemiştir. Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız' ifadelerini kullandı.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama